Поділитись:

У суді скасували рішення Луцькради за цирк без тварин

Середа, 21 червня 2017, 19:05
У суді скасували рішення Луцькради за цирк без тварин

У Луцькому міськрайонному суді скасували рішення міської ради про заборону розміщення на території міста цирків, які використовують у своїй діяльності тварин.

Предстаник позивача ПП "Продюсерський центр "Гастролі України" (цирк "Кобзов") вважає, що рішення міської ради щодо заборони на своїй території цирків без тварин є втручанням у їхню господарську діяльність. Про це сказала представник позивача Марина Покотило 21 червня під час судового засіданнч у Луцькому міськрайонному суді.

Юрист Луцькради Тетяна Чабан зауважила, що рішення міської ради не порушує нічиїх прав. Адже в рішенні не йдеться суто за цирк "Кобзов" і не забороняється діяльність цирків, єдина вимога – щоби вони не використовували в своїй роботі тварин. Оскільки, за словами іншого представника міськради Богдани Новарчук, на гарячу лінію міськради часто надходили скарги мешканців на шум, сморід від цирків і жорстоке поводження з тваринами.

Так, свідок у справі, голова ГО "Волинське товариство захисту тварин" Ольга Мазепа розповіла, що особисто бачила, як тварини у цирку ледь дихали, пролежуючи під спекотним сонцем без води. На прохання Ольги Мазепи дати хоча би води тваринам, працівники цирку відповіли їй нецензурною лайкою.

Марина Покотило надала роздруківку правил утримання тварин у Луцьку, де наголосила на тому, що диких тварин дозволено утримувати у зоопарках та цирках.

Зрештою суддя ухвалила задовольнити позов і скасувати рішення міської ради про заборону цирків з тваринами на території міста. Як повідомила Богдана Новарчук, міська рада оскаржуватиме це рішення в апеляційному суді.

Надрукувати
мітки:
коментарів