Поділитись:

Луцькі заклади профтехосвіти не врятують навіть державні кошти

Вівторок, 09 лютого 2016, 19:10

Кошти, які держава виділила на утримання волинських закладів профтехосвіти, аж ніяк не рятують ситуації, тому що їх катастрофічно мало навіть для Луцька. Про це стало відомо сьогодні, 9 лютого, під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Нагадаємо, держава вирішила частково покрити витрати на утримання закладів професійно-технічної освіти. Зокрема, кошти будуть виділені в рамках двох субвенцій – субвенції на утримання закладів профтехосвіти та освітньої. Остання повинна покрити витрати на навчання в цих закладах учнів, які здобувають загальну середню освіу. На ці цілі Уряд виділив Волинській області трохи менше 15 мільйонів гривень, - пише Слово Волині.

Натомість міський голова Микола Романюк каже, що цих коштів було б катастрофічно замало навіть для обласного центру, якому необхідно 58 мільйонів гривень на утримання усіх закладів професійно-технічної освіти. Наразі у міському бюджеті закладено 42 мільйони гривень на ПТУ, скільки ж Луцьку дістанеться з виділених державою коштів, поки невідомо.

"Нічого не змінилось з цим виділенням грошей, тому що решту потрібно шукати в міському бюджеті. Але не будемо застосовувати якихось містечкових підходів, бо профтехосвіта потрібна, підготовка робітничих кадрів потрібна. Будемо думати разом з областю, як вийти з ситуації, зважаючи на те, які робітничі кадри наразі потрібні", - наголосив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУНЧИК ЗАКЛИКАЄ ВОЛИНСЬКІ МІСТА САМОСТІЙНО ФІНАНСУВАТИ ЗАКЛАДИ ПРОФТЕХОСВІТИ

Зі слів посадовця у луцьких училищах та коледжах навчається лише 26% мешканців міста, ще 5% - мешканці інших областей, а решта – жителі Волині.

"Діти невинні в тому, що така ситуація склалась, але це коштує нам мільйонів", - резюмував Микола Романюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів