Поділитись:

Луцькі заклади профтехосвіти не врятують навіть державні кошти

Вівторок, 09 лютого 2016, 19:10
Луцькі заклади профтехосвіти не врятують навіть державні кошти

Кошти, які держава виділила на утримання волинських закладів профтехосвіти, аж ніяк не рятують ситуації, тому що їх катастрофічно мало навіть для Луцька. Про це стало відомо сьогодні, 9 лютого, під час оперативної наради в Луцького міського голови.

Нагадаємо, держава вирішила частково покрити витрати на утримання закладів професійно-технічної освіти. Зокрема, кошти будуть виділені в рамках двох субвенцій – субвенції на утримання закладів профтехосвіти та освітньої. Остання повинна покрити витрати на навчання в цих закладах учнів, які здобувають загальну середню освіу. На ці цілі Уряд виділив Волинській області трохи менше 15 мільйонів гривень, - пише Слово Волині.

Натомість міський голова Микола Романюк каже, що цих коштів було б катастрофічно замало навіть для обласного центру, якому необхідно 58 мільйонів гривень на утримання усіх закладів професійно-технічної освіти. Наразі у міському бюджеті закладено 42 мільйони гривень на ПТУ, скільки ж Луцьку дістанеться з виділених державою коштів, поки невідомо.

"Нічого не змінилось з цим виділенням грошей, тому що решту потрібно шукати в міському бюджеті. Але не будемо застосовувати якихось містечкових підходів, бо профтехосвіта потрібна, підготовка робітничих кадрів потрібна. Будемо думати разом з областю, як вийти з ситуації, зважаючи на те, які робітничі кадри наразі потрібні", - наголосив мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУНЧИК ЗАКЛИКАЄ ВОЛИНСЬКІ МІСТА САМОСТІЙНО ФІНАНСУВАТИ ЗАКЛАДИ ПРОФТЕХОСВІТИ

Зі слів посадовця у луцьких училищах та коледжах навчається лише 26% мешканців міста, ще 5% - мешканці інших областей, а решта – жителі Волині.

"Діти невинні в тому, що така ситуація склалась, але це коштує нам мільйонів", - резюмував Микола Романюк.

Надрукувати
мітки:
коментарів