Поділитись:

Школа VS дорога: депутати Луцькради вирішували, куди спрямувати 10 мільйонів з бюджету

Четвер, 29 червня 2017, 12:58

За 10 мільйонів з бюджету Луцька, які передбачені на добудову школи № 27, хотіли відремонтувати вулицю Липинського, але депутати не підтримали проекту рішення.

Депутат Луцькради Артем Запотоцький назвав нелогічним рішення зняти 10 мільйонів, перебачених на добудову 27-ї школи, а вже в наступному питанні порядку денного просити гроші на добудову цієї школи. Про це депутат сказав 29 червня під час сесії Луцькради.

"Ми гроші зі школи не знімаємо, а ці кошти дамо на ремонт вулиці Липинського. Тією вулицею батьки довозять своїх дітей, тому це кошти, які йдуть на благоустрій школи", – сказав секретар Луцькради Ігор Поліщук.

Також секретар ради додав, що голова Волинської облради Ігор Палиця зустрічався з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, який пообіцяв виділити з держбюджету 25 мільйонів гривень.

Він додав, що офіційно на школу треба 49 мільйонів гривень, але їх не вистачить, бо в цю суму не враховано збільшений кошторис будівництва у зв'язку зі збільшенням зарплат. Також там не включено будівництво спортзалу, а ціни на меблі вказані на рівні 2010 року.

"Ми пропонуємо альтернативу - виділити кошти на ремонт вулиці Липинського, бо тих, що є, все одно на добудову школи не вистачить", – додав Поліщук.

Депутат Павло Данильчук сказав, що немає логіки зараз знімати кошти з цієї школи. Його думку підтримав і голова фракції ВО "Свобода" Микола Федік. Втім депутат від "УКРОПу" Борис Смаль намагався натякнути колегам по корпусу на те, що всі розуміють, що школи не добудують зараз.

Народний депутат Ігор Лапін сказав, що дорога потрібна, але її "уб'ють", бо там спочатку треба робити водовідведення і дренаж, бо є проблема підтоплення. Також між збудованими будівлями є перепад фундаментів на 60 сантиметрів.

"Пропозиція - перевірити і притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто погоджував проекти, де є перепади фундаментів 60 сантиметрів. Якщо ми не зробимо водовідведення, цій дорозі буде "гайка", і дорогу угробимо ще не почавши будувати", - сказав Ігор Лапін і запропонував все ж таки на добудову школи.

"Гройсман обіцяв, що 10 мільйонів мені як мажоритарнику дасть на цю школу", - сказав Ігор Лапін.

Начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась сказав, що в рішенні про капремонт доріг, за яке голосували депутати в 2016 році, є перелік 67 доріг, загальна вартість ремонтних робіт яких становить160 мільйонів гривень. На сьогодні виділено 40 мільйонів гривень, і за ці кошти встигли зробити вулицю Окружну, Мамсурова, Івана Франка, в планах – Набережна, Ковельська, Мойсея, Шухевича.

Представниця 55-мікрорайону Ольга Матвійчук сказала, що проблема по школі дуже глобальна і припиняти фінансування не варто.

"Нам щось говорять про дорогу, а ми вже звикли по ній ходити, страшніше те, що діти ходитимуть до 26 школи, де й не дуже хочуть нас приймати. Школа необхідна нам, як повітря", - сказала Ольга Матвійчук.

Депутат Тарас Шляхтич запропонував виключити зменшення з видатків на будівництво школи № 27 10 мільйонів гривень, але депутати не підтримали пропозицію.

Втім депутати не підтримали проект рішення "Про внесення змін до рішення міської ради від 12.01.2017 № 17/12 "Про бюджет міста Луцька на 2017 рік" з врахуванням змін", в якому, власне, і був пункт, який стосувався перекидки коштів з школи на дорогу.

Надрукувати
мітки:
коментарів