Поділитись:

Керівник волинської лікарні написав заяву на звільнення після скандальних матеріалів у ЗМІ

Середа, 10 лютого 2016, 13:03
Керівник волинської лікарні написав заяву на звільнення після скандальних матеріалів у ЗМІ

Депутати Волинської обласної ради підтримали проект рішення щодо звільнення з посади Генерального директора Волинського дитячого територіального відділення Григорія Ващиліна.

Голова медичної комісії Олександр Зінчук повідомив на сесії облради, що Григорій Ващилін 8 лютого написав заяву про звільнення за власним бажанням, починаючи з 17 лютого.

Відповідне рішення депутати Волиньради прийняли під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьогодні, 10 лютого.

Нагадаємо, нещодавно Антикорупційний рух Валентина Наливайченка на Волині звинувачував Ващиліна у "просуванні" власного аптечного бізнесу на території лікарні, яку він очолює. Мовляв, пацієнтам лікарні рекомендують купувати медикаменти в аптеці "Астрон", до якої має відношення лікар.

Згодом активісти показали будинок в якому мешкає керівник луцької лікарні і поцікавилися, звідки у медика гроші на таке будівництво.

Члени депутатської контрольної комісії повинні протягом 7 днів вивчити і проаналізувати ситуацію в лікарні.

Депутати сприйняли заяву про звільнення по-різному. Так, радикал Анатолій Грицюк припустив, що на очільника лікарні здійснюється тиск, і що він "може, комусь не так вклонився". Адже медик, за словами депутата, кваліфікований керівник і здобував досвід у європейських клініках.

Своєю чергою, депутати Сергій Сівак та Святослав Кравчук попросили не зводити це питання до політики. Мовляв, Ващилін самостійно написав заяву, а тому потрібно поважати його рішення.

Голова облради Ігор Палиця додав, що в ЗМІ останнім часом з'явилася серія матеріалів, де головного медика звинувачували у зловживаннях службовим становищем. Однак все це має вивчити депутатська комісія.

Надрукувати
мітки:
коментарів