Поділитись:

Луцьк баскетбольний: Максим Дейна

Середа, 05 липня 2017, 07:40
Луцьк баскетбольний: Максим Дейна

Я обожнюю спостерігати за людьми, які тікають від ганьби, яку вони самі ж на себе накликали. Накликали своїми дурними язиками.

Неодноразово я чув закиди в сторону баскетболу, ніби це не цікавий, незрозумілий та, УВАГА, не динамічний спорт. Після такого, достатньо лише показати таким "експертам" хайлайти Майкла Джордана і вони намагаються вирвати собі очі, аби не дивитися у ваші. Свою помилку визнавати важко.

Оскільки ми вже говоримо про баскетбол, мушу розповісти про хлопчину, ім'я якого за останні 5 днів почув від двох авторитетних людей: баскетбольного тренера Дмитра Чайковського та топового спортивного журналіста Юрія Конкевича. Мова про Максима Дейну, юнака, який в складі збірної України зайняв 5-те на чемпіонаті світу з баскетболу 3х3.

"Це однокласник мого сина, вимахав під 2 метри зросту та переводить тепер матчі в овертайм на чемпіонаті світу", – розповідав Юра.

Компліменти та "реклама" від тренера, змусила мене пошукати інформацію про хлопця та подивитися записи матчів з ЧМ. Так от, Максим – справжнісінький оскаженілий псих. Він фактично самотужки ледь не побив словенців, як африканська чума свиней. Україна поступалася 8:15, проте його відчайдушна гра та чудова підтримка партнерів вирівняли ситуацію: команди пішли на овертайм з рахунком 18:18, Дейна зрівняв влучним кидком за 1 секунду до кінця (У футболі такого не побачиш, правда?).

До честі словенців, вони змогли оговтатися від такого шоку та вирвати перемогу в овертаймі. Україна в підсумку зайняла 5-те місце та стала найрезультативнішою командою турніру.

Волинь ж отримала чергову точкову спортивну перемогу і я б хотів, щоб якомога більше людей знало: луцький та волинський баскетбол – живі.

Надрукувати
мітки:
коментарів