Поділитись:

Що буде з ринком "Львівський" у Луцьку

П'ятниця, 07 липня 2017, 15:29
Що буде з ринком

Питання подальшого функціонування ринку "Львівський" у Луцьку буде остаточно вирішене до 1 вересня.

Про це говорили під час "круглого столу", ініційованого підприємцями ринку "Львівський", – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Підприємці ринку "Львівський" звернулися до міської ради для вирішення конфлікту між ними та власником земельної ділянки, на якій розташований ринок, Русланом Юзвою.

"Ситуація набирає негативних рис, адже якщо земельна ділянка перебуває у приватній власності, підприємці можуть бути позбавлені місця торгівлі", – зазначив заступник міського голови Олександр Рачков.

Підприємці, в свою чергу, переконують, що приватизованою може бути лише частина земельної ділянки під ринком, а інша частина – це комунальна власність.

Юрист Михайло Марчук, що представляє їхні інтереси, запевняє, що усі договори, які були укладені ще з попереднім власником, підприємицею Русланою Крикотою, є діючими і мають юридичну силу.

Натомість Руслан Юзва, який є власником новобудови "Сафрон" поблизу ринку, наголошував, що уже давно велися перемовини із підприємцями щодо подальшого функціонування ринку, оскільки у такому стані він не може далі існувати. В результаті цих перемовин було домолено, що територія ринку буде звільнена до 1 липня, але підприємці відмовилися це робити. Крім цього, один ряд торгових точок ринку "Львівський" знаходиться на так званих "червоних лініях", більшість їхніх власників не мають відповідних договрів на електропостачання.

Серед численних зауважень, висловлених підпримцями, було незаконне знесення паркану, який проходив по межі орендованої ділянки для будівництва. До слова, будівництво 9-типоверхового будинку поблизу ринку на вулиці Львівській, що здійснює підприємець Руслан Юзва, погоджене відповідним рішенням виконавчого комітету.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що ситуація дійсно непроста.

"Аби врахувати інтереси обох сторін та діяти відповідно до вимог законодавства, пропоную створити робочу групу, до якої увійдуть підприємці, депутати та представники виконавчих органів міської ради. Спільно ми спробуємо знайти земельну ділянку для ведення торгівлі", – запропонував він.

Григорій Пустовіт закликав підприємців визначитися із можливим місцем перенесення торгових площ у максимально швидкі терміни, а підприємця Юзву – не перешкоджати веденню торгівлі ще два тижні, допоки не буде знайдене нове місце.

Олександр Рачков додав, що питання подальшого функціонування ринку "Львівський" буде остаточно вирішене принаймні до 1 вересня. А усі питання, пов'язані із законністю чи незаконністю укладення доворів із попередьою власницею Русланою Крикотою, – це предмет судового розгляду.

Надрукувати
мітки:
коментарів