Поділитись:

Лучани вимагають забрати мандати в 5-ох депутатів

Вівторок, 11 липня 2017, 10:52
Лучани вимагають забрати мандати в 5-ох депутатів

Лучани збирають підписи, аби відкликати п'ятьох депутатів міськради – Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

На збори, які відбулися 10 липня, прийшло понад 430 осіб, – повідомляє ВолиньPost.

Виборці вимагають відкликання в зв'язку із порушеннями закону. А саме – згадані обранці голосували за рішення, які визнано судом такими, що прийняті з порушеннями чинного законодавства України.

Депутат Луцької міської ради від "Солідарності" Артем Запотоцький зауважив, що громада має повноваження відкликати депутата.

"Ці дії чітко передбачені Законом України "Про статус депутатів місцевих рад", – мовив він.

Зі слів Артема Запотоцького, підстави для відкликання депутатів є. Зокрема, 4 липня Львівський апеляційний суд встановив, що депутати брали участь у прийнятті рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Юлії Вусенко та обрання секретарем Ігоря Поліщука, які визнані судом нечинними та такими, які прийняті із порушенням чинного законодавства.

"Є факт порушення цими депутатами закону", – сказав він.

Стосовно екс-членів фракції "Солідарність" Ткачука та Козлюка, очільник обласного осередку цієї партії Роман Романюк зауважив, що після смерті Миколи Романюка вони різко змінили позицію та зрадили команду, яка мала спільну ідеологію та цілі. Таким чином, вони зрадили своїх виборців, а у Луцькій міській раді відбувається нехтування законами.

"На сьогодні вони не є ні членами партії, ні членами фракції у міській раді", – сказав Романюк, зауваживши, що вони стали депутатами саме за списками партії.

Прихильниця Радикальної партії Зоряна Мазурук зауважила, що депутати-радикали виявилися пройдисвітами. Мовляв, вони зрадили інтересам партії та громади, продавшись "олігарху Палиці", а діяльність депутатів не відповідає їхній передвиборчій компанії.

До слова, про це свого часу заявив і сам лідер партії Олег Ляшко.

Відтак, пропозиції щодо відкликання депутатів від багатомандатних округів почергово розглядали відповідно до порядку денного. Всі учасники зборів проголосували за те, аби відкликати Ткачука, Козлюка, Петрочука, Булу та Соломатіна. Опісля лучани обрали ініціативну групу із 93 осіб, яка й збиратиме підписи, аби з народної ініціативи відкликати 5 депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНСЬКА "СОЛІДАРНІСТЬ" ЗАЯВИЛА ПРО ВІДКЛИКАННЯ ДВОХ ДЕПУТАТІВ ЛУЦЬКРАДИ

Надрукувати
мітки:
коментарів
05 березня 2024
10:13
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
18 січня 2024
12:50
18 грудня 2023
09:00
31 жовтня 2023
20 жовтня 2023
12:12