Поділитись:

У Луцьку демонтували вітряк з даху багатоповерхівки (відео)

Субота, 15 липня 2017, 13:13
У Луцьку демонтували вітряк з даху багатоповерхівки (відео)

Вітряк на даху луцького будинку на Соборності, 38 таки демонтували.

Про це йдеться в сюжеті ТРК "Аверс".

Нагадаємо: на Соборності, 38 підприємець Олександр Бабак встановив генератор електроенергії з вітру. Такий вітряк він планував включити до державної програми "Зелений тариф". Але пропустив той момент, що йому необхідні відповідні дозволи від міської ради і згода щонайменше 75 % мешканців будинку. Вирішив, що без ОСББ мешканці зашкодити не зможуть.

Зі слів Олега Бабака, його вітряк – лише експеримент. Електроенергію лише вимірював, аби визначити рентабельність, а шум агрегат створював у межах норми.

Зважаючи на відсутність дозвільних документів, власник отримав з міськради лист з вимогою демонтувати вітряк до 13 липня.

Мешканці будинку скаржились, що генератор створював шум та вібрацію, і стверджували, що конструкція становить небезпеку. Адже вітряк встановлено на машинних віділеннях ліфта, і на інших машинних відділеннях є три стійки для того, щоб встановити ще три вітряки.

Проте ЖЕК не реагував на численні звернення жителів, тому у ситуацію втрутилась поліція.

Тож тепер вітряк демонтовують. Олександр Бабак займається цією справою власноруч. Стверджує: супротив лише стимулює його до вдосконалення ідей. Адже сама ідея – економна, прибуткова та екологічна. Але поки автор конструкції не отримав ніяких прибутків. Проте, зі слів Олександра Бабака, витратив на свій проект 12 тисяч доларів, тобто близько 300 тисяч гривень.

"Нічого страшного, будем далі робити. А заробив нуль, тому що проект експериментальний, а я його не підключив до "зеленого тарифу", – розповів підприємець.

Надрукувати
мітки:
коментарів