Поділитись:

У Луцьку хочуть викоренити підпільні гральні заклади

Вівторок, 18 липня 2017, 12:10

Луцькрада просить внести зміни до чинного законодавства, які б унеможливили організацію та проведення азартних ігор в комп'ютерних клубах, закладах лото, лотереї та інших інтерактивних клубах.

У луцьких закладах миттєвої лотереї, інтернет-клубах, інтернет-кафе, закладах спорт-лото та Української національної лотереї, яких є понад 60, за неофіційними даними, надаються послуги грального бізнесу. Про це йшлося 18 липня під час позачергової сесії Луцькради.

Відтак депутати Луцькради підготували відповідне звернення задля впорядкування діяльності комп'ютерних клубів, закладів лото, лотереї та інших інтерактивних клубів, припинення діяльності організацій, які надають на території міста Луцька доступ до азартних ігор.

У зверненні йдеться про те, що у таких закладах після внесення користувачем комп'ютера відповідної ставки можливе надання доступу через мережу Інтернет або внутрішню мережу до віртуальних казино із можливістю отримання з моментом випадковості виграшу у грошовому чи іншому еквіваленті, що, відповідно до Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні", є забороненою діяльністю.

"Вищезазначені заклади працюють цілодобово у закритому режимі з обмеженим колом відвідувачів, без офіційного встановлення режиму роботи, а їх кількість постійно зростає", – йдеться у зверненні.

У зверненні також акцентують й на тому, що багато молодих талановитих людей страждають нав'язливим захопленням азартними іграми, стаючи заручниками цих клубів та витрачаючи при цьому і так нелегко зароблені кошти. Особливу тривогу викликає той факт, що понад 50 відсотків постійних клієнтів ігрових клубів – підлітки. Діти декілька годин на день просиджують у цих сумнівних закладах, витрачаючи батьківські гроші.

Депутати підтримали це звернення.

Надрукувати
мітки:
коментарів