Поділитись:

Прилеглі до Луцька села нічого не знають про об'єднання

Вівторок, 25 липня 2017, 16:16

У Луцькій міській раді під час засідання "регламентної" комісії повідомили про те, що Луцька міська громада має намір об'єднатись з Прилуцькою, Підгайцівською Гіркополонківської сільськими громадами.

Такому рішенню передувало обговорення, яке, які повідомляє ІА "Волинські Новини", відбулося 31 травня. Проте в самих селах про це й гадки не мають та й про обговорення нічого не чули, – пише ВолиньPost.

Новина про те, що Прилуцьке, Підгайці та Гірка Полонка приєднуються до Луцька, стала сюрпризом навіть для сільських голів. Вони в один голос заявляють: поки про ніяке "приєднання-об'єднання" не йдеться, а опублікована інформація – неправдива.

Сільський голова Підгайців Юрій Семенюк спростував інформацію про те, нібито у селі 31 травня відбулося засідання жителів. Ще за життя покійного мера Миколи Романюка спілкувалися лише щодо співпраці та розробили план співробітництва. У його рамках до Підгайців мали пустити маршрутку № 18, згодом йшлося про організацію доїзду тролейбуса, відкриття ЦНАПу, відновлення каналізації та ще ряду проектів. Проте після смерті мера все змінилося.

Семенюк пригадав, що під час візиту до мерії спілкувався із представниками нової міської влади. Тоді він зауважив – співпраця можлива, якщо владці виконають домовленості, укладені із командою Романюка. У село приїжджала комісія, яка розповідала, що це перспективно.

"Я їм казав: пустіть до нас маршрутку № 18. Добре. Але поки що цього немає. Ну раз нема, то й нема", – зауважує сільський голова та акцентує: навіть тоді йшлося не про ПРИЄДНАННЯ, а тільки про СПІВПРАЦЮ. Натомість нова влада досі не зробила нічого навіть у цьому напрямку.

"Нічого не зробили. Раз нічого не зробили, і ми нічого робити не будемо… Наше село ніякої згоди на об'єднання не давало, не було обговорень. Я ці питання сам приймати без людей не буду… Співпраця – питань немає, якщо мені вигідно для села, я буду співпрацювати, невигідно – не буду", – зауважив сільський голова.

Оскільки у селі не бачать, що у Луцьку зацікавлені у співпраці, тут наразі навіть не планують жодних обговорень.

"Вони мають зробити перші дії. Якщо я буду бачити, що вони щось роблять для нашої громади, то ми будемо співпрацювати. Але не об'єднуватися, об'єдання буде тільки тоді, коли так вирішать люди – я вже це не раз казав і ще раз можу повторити", – підсумував Семенюк.

Подібна ситуація і в Гіркій Полонці: до села взагалі не надходило жодних пропозицій ні щодо об'єднання, ні щодо співробітництва.

"Абсолютно таких зборів не було, не планувалося і навіть у думках немає. Не знаю, як це так цікаво все відбувається у нашій державі, як це можна такі речі допускати, щоби оприлюднювати таку інформацію", – обурилася Гіркополонківська сільська голова Ніна Симонович.

Вона спростувала інформацію стосовно обговорень, які нібито відбулися 31 травня та назвала її "чистою брехнею".

"Ще минулого року від представників міської ради було до нас звернення з пропозицією. Це було ще за каденції зовсім інших керівників. А нинішня влада до нас не зверталася. Взагалі дуже тяжко, навіть якщо до них ти звертаєшся. Бо все таки ми колеги, ми сусіди, у нас дуже багато таких моментів, що нам треба було би по-дружньому жити, але для нас навіть брак часу, аби з нами поспілкуватися", – каже Симонович.

Зі слів сільського голови, селу навіть не надходили пропозиції стосовно співробітництва, не кажучи вже про об'єднання.

Очільник Прилуцької сільради Валентин Арчибасов розповів, що теж вперше чує про збори, які нібито відбулися у його селі.

"Ми зараз працюємо з міською радою у плані співробітництва, а про те, що хтось щось проводив чи в березні, чи в квітні, чи в травні, чи в червні – мені нічого не відомо про це", – каже сільський голова. Мовляв, певні дії у напрямку співробітництва відбувалися ще восени минулого року: тоді селу пропонували об'єднання. Та після проведення обговорень на рішення сільради наклали вето через недолугість та передчасність такого кроку. На тому історія й закінчилася.

"До нас ніхто не звертався офіційно, а робиться таке інформаційне вкидання, то ми ніякої не можемо проводити роботи про об'єднання. Є договори про співробітництво, офіційно підписані у 2016 році, ось і все. Ми цим займаємося, працюємо", – зауважив Арчибасов.

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024