Поділитись:

Провадження щодо побиття очільника "Нацкорпусу" Волині закрили

П'ятниця, 28 липня 2017, 17:11
Провадження щодо побиття очільника «Нацкорпусу» Волині закрили

Луцький відділ поліції закрив кримінальне провадження щодо нападу на керівника волинського осередку "Національного корпусу", азовця Андрія Д'яченка. У поліції вирішили, що повідомлення про цей злочин фіктивне, оскільки ані свідків, ані будь-яких очевидців офіційне слідство не встановило.

Про це "Четвертій владі" розповів заступник начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Волинській області Максим Новицький.

Нагадаємо: 22 червня, близько 12 години дня на зупинці громадського транспорту в Луцьку напали на керівника осередку "Національного корпусу", азовця Андрія Д'яченка.

Слідчі Луцького відділу поліції за цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 125 Кримінального кодексу України (Умисне легке тілесне ушкодження).

Однак 8 липня, як повідомив Максим Новицький, провадження в поліції закрили за відсутністю складу кримінального правопорушення.

"Наразі особи, які скоїли кримінальне правопорушення не встановлені, і наскільки мені надана інформація, то 8 липня кримінальне провадження закрито за відсутністю складу кримінального правопорушення, – зазначив Максим Новицький. – При закритті кримінального правопорушення слідчим було мотивовано постанову, і однією із підстав мотивації є те, що повідомлення про цей злочин носить фіктивний характер. Тобто що цієї події не було".

"Проведеним розслідуванням не встановлено ні свідків правопорушення, ні очевидців, ні хоча би осіб, які опосередковано могли б підтвердити пояснення потерпілого. До того ж поведінка після злочину також викликає сумнів, тому що особа відразу не повідомила в поліцію, а були викликані друзі, знайомі, а потім було ухвалено рішення про те, що тут начебто стався злочин. Таким чином провадження закрито", – зазначив Максим Новицький.

Тим часом сам Андрій Д'яченко говорить, що про закриття провадження в поліції йому не повідомили. І єдиний мотив нападу, на його думку, це опозиційна діяльність до тимчасової влади в Луцьку.

"Про те, що справу закрили, мені ніхто не повідомив. Такий напад, як я вже зазначав раніше, я однозначно пов'язую зі своєю громадською діяльністю. В приватному житті я людина неконфліктна, ворогів наче не маю, ні в кого дівчину не відбирав і паркан не ламав. Тому єдиний реалістичний мотив нападати на мене – це помста за опозиційну діяльність до тимчасової влади у Луцьку", – запевнив керівник волинського осередку "Національного корпусу" Андрій Д'яченко.

Голова "Нацкорпусу" розповів, що теоретично міг бачити напад водій маршрутки, але чи опитувала його поліція – невідомо.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
10:16
23 квітня 2024
21 квітня 2024
20 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024