Поділитись:

Що буде з волинським телебаченням після реорганізації НТУ

П'ятниця, 04 серпня 2017, 21:00
Що буде з волинським телебаченням після реорганізації НТУ

Реорганізація Національної телекомпанії України в Національну суспільну телерадіокомпанію передбачає об'єднання регіональних філій.

Про те, що це означає для телебачення Волині, у ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" розповів заслужений журналіст України, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія.

Зі слів Зураба Аласанії, Національна телекомпанія України існувала за державний рахунок і керувалася державними менеджерами не дуже добре.

Наразі в Національній суспільній телерадіокомпанії є 32 підприємства, з них 28 – це саме телерадіокомпанії. Сюди також належать національні канали, національне радіо і т.д.

"Ця вся система не може їхати, як паровоз – такий величезний, але ККД у нього низький, маленький. Треба її просто оптимізувати", – вважає голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Зураб Аласанія зазначив, що каналів залишиться рівно стільки, скільки є зараз. Це передбачено законом.

"Різниця в тому, що управлінська вертикаль/горизонталь має змінитися. Держава не буде до нас ставитись, як раніше. Ми її перевчимо: ми не ваші, ми вам не належим, ми вам не вороги, але ми не ваші друзі, не ваше "кишенькове медіа"... Тоді вони у відповідь починають теж трохи інакше себе поводити. Не тиснути – на нас неможливо тиснути. Вони тиснуть на нас фінансово", – пояснив він.

Також журналіст додав, що влада може, як у Польщі, передумати і повернути все назад.

"Саме тому ми хочемо оптимізувати систему, видатки зменшити, а це означає, що не потрібно в кожній філії, в кожній з областей мати ще три бухгалтера, ще три директора, ще три інженера і т.д. Це все можна оптимізувати", – зауважив він.

Що стосується скорочення штату в регіонах, то Зураб Аласанія, пояснив, що до 3 % – це не є скорочення, це просто звільнення і прийняття на роботу; до 10 % – це вже звільнення; більше 10 % – це вже масове звільнення. Різкого скорочення наразі не заплановано.

"З менеджерської точки зору це не є вигідно... Будь-яке звільнення означає, що ти маєш виплатити людині все, що ти винен. А ми людям винні доволі багато: вони в відпустки не ходили, соціальні пакети маємо. За один раз таке зробити вкрай важко, бо у нас немає стільки грошей", – зазначив він.

Проте, зі слів Зураба Аласані, приблизно через чотири роки половина компаній повинні зменшитись на половину.

Надрукувати
мітки:
коментарів
08 квітня 2024
22 березня 2024
15:30
08 серпня 2023
28 квітня 2023
31 березня 2023
21 лютого 2023
27 січня 2023
11 січня 2023
21 вересня 2022
09 травня 2022