Поділитись:

Школа "Аскольд". Одностороння відмова від договору чи розірвання договору в односторонньому порядку?

Вівторок, 08 серпня 2017, 10:00

Як правило, укладаючи договір, сторони обговорюють разом із умовами співпраці також підстави та порядок його дострокового припинення. Натомість не завжди реалізація "досягнутих домовленостей" є можливою, а звернення до суду не принесе бажаного результату.

Дійсно, принцип свободи договору, утілений у чинному законодавстві, дозволяє сторонам визначати зміст договору, укладати договір, не передбачений законом, урегулювати у передбаченому законом договорі свої відносини, не врегульовані ним, а також відступати від положень закону і врегулювати свої відносини на власний розсуд.

Натомість, чи абсолютним є право сторони на дострокове припинення договору, передбачене укладеним договором? Чи будуть ваші інтереси захищеними у разі необхідності реалізувати відповідне право й достроково розірвати договір залежить від того, наскільки юридично правильно складені його умови. Можливість реалізація вашого права на дострокове припинення договірних відносин безпосередньо повязана із принциповою відмінністю наслідків та змісту понять "одностороння відмова від договору" та "розірвання договору в односторонньому порядку", а також практикою їх застосувань.

Винятково юридично правильно складений договір є запорукою надійного захисту реалізації ваших прав у відповідності до укладеного договору. У чому ж відмінність між односторонньою відмовою від договору та розірванням договору в односторонньому порядку та про практику їх застосування, дізнайтеся у Школі практичної юриспруденції "Аскольд.

Надрукувати
мітки:
коментарів