Поділитись:

Чи готові луцькі заклади до нового навчального року (фото)

Середа, 09 серпня 2017, 17:51

Депутати Луцькради перевіряли готовність навчальних закладів міста до нового навчального року.

Зокрема вони побували у трьох школах та двох дошкільних навчальних закладах, у яких проводилися ремонтні роботи, або ж перебувають на стадії завершення, – повідомляє прес-слубжа Луцької міської ради.

Спершу побували у Луцькій спеціалізованій школі № 5. Зі слів директора школи Валерія Півницького, тут навчається 734 учні. Однією з основних проблем є перевантаженість навчальних класів, адже чимало батьків хочуть віддати своїх дітей на навчання саме сюди – у школу, що розташована поблизу центру міста Луцька. Це одна із найстаріших шкіл, якій понад 50 років. Відтак є потреба замінити шатровий дах. Зараз триває розробка проектно-кошторисної документації на заміну покрівлі. Оновлення також потребує й фасад школи.

Заголом школа № 5 майже повністю готова до навчального процесу. За кошти міського бюджету та батьківського комітету тут проведено чимало робіт: відремонтовані усі кабінети, завершується капітальний ремонт харчоблоку, замінено вікна і двері та встановлено індивідуальний тепловий пункт. Проведено капітальний ремонт санвузлів, на який із міського бюджету було виділено 120 тисяч гривень. Також ремонтують приміщення другого корпусу, де планують облаштувати хореографічний клас.

Практично повністю готова до прийому учнів та початку нового навчального року й школа-ліцей № 10. Як розповідає директор школи Олег Михальчук, найбільше незручностей створює постійне підтоплення, особливо у період танення снігу та під час сильних злив. На вирішення цієї проблеми з бюджету міста спрямовано 160 тисяч гривень: на заміну каналізаційних труб та влаштування відмостки з бруківки. Окрім цього, у школі замінено вікна, відремонтовано вестибюль, полагоджено стелю на верхніх поверхах, триває ремонт у комп'ютерних класах.

У школі № 19 також поступово завершуються ремонтні роботи. Депутати оглянули приміщення спортивного залу для початкових класів, де проводиться капітальний ремонт і незабаром з'явиться новий сучасний спортивний зал. Зі слів директора школи Анжели Масиник, цьогоріч повністю було відновлене паркетне покриття у коридорах, оновлено два санвузли.

Також до початку навчального року активно готуються й дошкільні навчальні заклади. Луцькі депутати відвідали дошкільний навчальний заклад № 10. Завідувач ДНЗ Валентина Костюк розповіла, заклад відвідує в середньому 340-360 дітей. В рамках підготовки до осіннього сезону за кошти батьків було проведено косметичний ремонт у групах денного перебування дітей. А за кошти міського бюджету було проведено капітальний ремонт системи тепло- та водопостачання. Роботи із заміни каналізаційних труб у підвальних приміщеннях закладу ще тривають.

На завершення учасники зустрічі побували у черговому ДНЗ № 19. Зі слів начальника управління освіти Зіновії Лещенко, об'їзд та перевірка навчальних закладів міста Луцька на предмет їх готовності до нового навчального року здійснюється щотижня.

"На сьогодні понад 75 відсотків освітніх закладів міста Луцька повністю готові до нового навчального року. З початком осені ремонтні роботи триватимуть лише у підвальних приміщеннях, але це жодним чином не завадить навчальному процесу", – наголосила Зіновія Лещенко.

Надрукувати
мітки:
коментарів