Поділитись:

У Луцьку буде центр олімпійської підготовки

Четвер, 10 серпня 2017, 09:05
У Луцьку буде центр олімпійської підготовки

Уряду затвердив проект постанови "Про утворення державних установ "Східний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики" та "Західний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики".

Відповідне рішення Кабмін ухвалив 9 серпня, – інформує прес-служба Міністерства молоді та спорту України.

Метою запропонованого проекту акта є формування та впровадження сучасної моделі підготовки спортсменів високого класу, створення оптимальних умов для охоплення найбільш широкого контингенту спортсменів резервного спорту, забезпечення спортивної підготовки найобдарованіших легкоатлетів для поповнення національної збірної команди України.

Східний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики планують розмістити у Сумах, а для його діяльності залучити спортивні об'єкти, науково-медичні заклади та кадровий потенціал Сумського державного університету, а також об'єкти спортивної інфраструктури міста.

Західний державний центр олімпійської підготовки утворюється у Луцьку. За погодженням з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та керівництвом вищих навчальних закладів, у розпорядженні спортсменів центру будуть спортивні та медико-відновлювальні об'єкти Східноєвропейського національного університету, Луцького національного технічного університету, спортивна інфраструктура міста Луцька, зокрема легкоатлетичного комплексу "Авангард", спортивні об'єкти якого відповідають міжнародним стандартам з цього виду спорту, що підтверджено сертифікатом ІІ категорії Міжнародної асоціації легкоатлетичний федерацій.

Проект постанови передбачає утворення двох державних центрів олімпійської підготовки з легкої атлетики, оскільки цей вид спорту є пріоритетним для країни, та має розгалужену інфраструктуру в усіх регіонах України. Так, до регулярного тренувального процесу залучено понад 50 тисяч атлетів резервного спорту, над підготовкою яких у ДЮСШ, спортклубах, спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю, школах вищої спортивної майстерності тощо, працює більше 1,5 тисяч дипломованих тренерів.

Функціонування нових державних центрів олімпійської підготовки на сучасних і найкращих в Україні легкоатлетичних базах забезпечить належні умови для проведення ефективної і цілеспрямованої підготовки легкоатлетів протягом всього року.

Надрукувати
мітки:
коментарів