Поділитись:

Попит на паспорти зріс утричі, – директор луцького ЦНАПу

Четвер, 10 серпня 2017, 13:04

Ажіотаж довкола видачі біометричного паспорта після оголошення безвізу не спадає.

А от черги у Центрі надання адміністративних послуг у Луцьку поменшали, – повідомляє Волинська регіональна дирекція НСТУ.

Одна з'явилась нова проблема – затримка із видачею закордонних паспортів. Зі слів директора Центру надання адмінпослуг у Луцьку Лариси Карп'як, у відведений законом термін отримати бажаний документ неможливо:

"Термін визначений 20 робочих днів, але наразі близько 14 днів іде затримка за документами – як щодо термінових, так і щодо звичайних".

Як пояснює прес-секретар управління державної міграційної служби Наталія Левчук, їхні працівники працюють із потрійною потужністю, а уся затримка – в Києві. Попит зріс майже утричі, і "Поліграфкомбінат "Україна" не встигає видруковувати документи.

Усіх, хто приходить подавати документи, обов'язково попереджують: не сподіватися найближчим часом на видачу паспорта. Пришвидшити процедуру друку конкретного документа у Поліграфічному комбінаті можуть, але тільки у випадках крайньої необхідності.

"Можемо писати лист-прохання у разі дуже негативних причин – виїзд на лікування або у разі смерті когось із родичів, тоді ми пишемо звернення до "Поліграфкомбіната "Україна" і пришвидшуємо отримання документу", – повідомила Наталія Левчук.

У державній міграційній службі очікують на зменшення ажіотажу довкола видачі біометричних паспортів вже у вересні. Тим часом "Поліграфкомбінат "Україна" нині здійснює закупівлю додаткового обладнання для уникнення затримок видачі документів у майбутньому.

Надрукувати
мітки:
коментарів