Поділитись:

Луцьк визнали одним із найзручніших для життя міст

П'ятниця, 11 серпня 2017, 16:00
Луцьк визнали одним із найзручніших для життя міст

Журнал "Фокус" склав рейтинг комфортності українських міст, у якому Луцьк зайняв 3-е місце.

Зокрема оцінювали економічне становище, безпеку, транспортне сполучення, якість муніципальних послуг, екологію та мобільність містян.

За результатми, Луцьк, набравши 57, 7 балів, опинився на 3-му місці. Серед переваг міста – чудова екологія, висока якість муніципальних послуг і низькі ціни. А найбільшим недоліком Луцька вважають низькі зарплати. Однак зауважують, що про це свідчать офіційні цифри, насправді ж багато лучан працюють закордоном або ж ведуть нелегальний бізнес.

Луцьк визнали одним із найзручніших для життя міст

Луцьк вважають інвестиційно і туристично привабливим містом. Зокрема зауважують, що тут стрімко розвивають такі галузі як деревообробка, поліграфія, машинобудування, меблевий і харчовий бізнес. Також у Луцьку низький рівень злочинності і спокійне життя, – вважають експерти.

Попри всі плюси, у публікації таки згадують про сморід, від якого останніми місяцями страждає місто.

Перше місце у рейтингу зайняв Київ. Тут, вважають експерти, високі зарплати і легко знайти роботу, натомість високі ціни, дороге житло, дефіцит парковок і високий рівень злочинності.

На 2-му місці опинився Львів. Серед його переваг – низький рівень злочинності та розвинута інфраструктура, однак тут дороге житло і невисокі зарплати.

Луцьк визнали одним із найзручніших для життя міст

Надрукувати
мітки:
коментарів