Поділитись:

"Люди дивляться на тебе з питанням, чи ти з цієї планети", - студентка-іноземка про Луцьк

Субота, 12 серпня 2017, 14:00

Правоохоронні органи повинні об'єктивно, однак ретельно розслідувати випадок побиття іноземних студентів у Луцьку, не приховуючи жодних обставин. Про це говорили експерти регіональний координатор уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Віталій Єлов та доктор політичних наук професор кафедри політології Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Оксана Ярош під час суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE".

Студентка Східноєвропейського університету Марта Шімулені, яка була свідком нападу, що відбувся 3 серпня у Луцьку в Центральному парку каже, що відчуває прояви дискримінації.

"Підійшов хлопець та почав штовхати одного з хлопців, який був зі мною. Там була велика група з чоловіків. Це жахливо, коли нападають на африканців чи людей із іншої країни. Так драматично бачити, коли люди нападають на нас з інструментами. Ми були дійсно налякані у цей момент. Знаю, це трапилося не вперше. Такі напади були у Луцьку раніше, у 2015 році. І ось нещодавно був напад на хлопця з Алжиру, якого жорстко побили ледь не до смерті", - розповіла Марта.

"Взагалі багато випадків дискримінації. Я розумію, що тут Луцьк і тутешні люди не є однією сім'єю з темношкірими людьми. Бо коли йдеш вулицею, люди дивляться на тебе з питанням, чи ти з цієї планети, чи ти взагалі людина. Ви можете бачити це. Ми почуваємося некомфортно і не знаємо, чи взагалі вітають нас тут, чи ні", - говорить студентка.

Тож нині об'єктивність та оперативність слідства відіграє вагому роль. Адже, як зазначила Оксана Ярош, в нинішньому суспільстві, де інформація доступна, потенційні студенти можуть задуматися чи варто везти гроші, час, зусилля в Луцьк.

"Применшуючи і кажучи, що у нас цієї проблеми немає, ми її приховуємо, люди її не бачать, не розуміють. Показати, що у нас є проблема несприйняття інших людей — це почати боротися, займатися профілактикою", – зазначила Оксана Ярош.

Зауважимо, що поліція кваліфікувала напад як хуліганство і встановила одного причетного до нападу. Хоча, як стверджували студенти-іноземці, на них напало кілька десятків людей.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
10 березня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
02 лютого 2024