Поділитись:

Луцькі студенти-філологи вивчатимуть додаткові мови

Субота, 12 серпня 2017, 10:35

У Луцьку студенти-філологи вивчатимуть серед інших слов'янських мов також білоруську та чеську. Про це повідомив декан факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик у своєму Facebook.

Досі серед слов'янських мов студенти вивчали польську, російську та старослов'янську.

А з нового навчального року студенти першого курсу спеціальності "Філологія (українська мова та література)" вивчатимуть білоруську мову. Допомагатиме в цій справі Брестський державний університет імені О. С. Пушкіна, який погодився делегувати до Луцька викладача кафедри білоруської філології.

Студенти 3 курсу спеціальності "Філологія (мова та література (польська))" вивчатимуть чеську мову за допомогою викладача зі Львівського національного університету імені Івана Франка.

"Сподіваємося, що за кілька років у межах нової спеціальності "Філологія (слов'янські мови та літератури)" матимемо не тільки відділення полоністики, а перелік слов'янських мов розширюватимемо", - зазначив Юрій Громик.

Він також додав, що є ідея зробити для усіх спеціальностей факультету філології та журналістики вибіркові курси з кількох слов'янських мов, зокрема польської, білоруської, чеської, болгарської та інших.

"А поки що, окрім тих занять, які проводитиме викладач із Берестя, можемо створити клуб чи гурток шанувальників білоруської мови і літератури, організовувати літературні заходи, презентації, зустрічі", - додав декан.

Надрукувати
мітки:
коментарів