Поділитись:

Сказали, чому так мало екіпажів патрульних у Луцьку

Неділя, 13 серпня 2017, 15:10

Нині у патрульній поліції Луцька працює близько півтори сотні поліцейських. Та у зв'язку з тим, що поліцейські обслуговують міжміські дороги, кількість екіпажів, що безпосередньо працює в місті, може зменшуватися майже вдвічі.

Про це повідомила речниця патрульної поліції Луцька Ольга Бузулук під час програми "Актуально" на телеканалі "Нова Волинь".

Вона зазначила, що окрім Луцька і дороги Устилуг-Луцьк-Рівне, патрульна поліція міста працює на дорогах Луцьк-Ковель, Ковель-Ягодин та Ковель-Маневичі.

"Частину екіпажів з Луцька зняли і перенесли на ці траси", - пояснила Ольга Бузулук.

Якщо раніше всі десять екіпажів були у Луцьку, то тепер задля задоволення потреб у дотриманні порядку доводиться викликати у підсилення працівників з інших рот, що нерідко негативно оцінюють самі працівники поліції, каже речниця.

Це також є однією з причин, чому патрульні доволі довго їдуть на виклик. Ольга Бузулук розповіла про алгоритм передачі повідомлення до патрульних: "Коли люди телефонують на 102, то виклик потрапляє до диспетчера. Той дивиться, де знаходиться екіпаж і з'ясовує, чи він вільний чи на завданні. Є скарги, що дуже довго їде патрульна поліція. Але якщо екіпаж виконує завдання і диспетчер це бачить, то він не може його направити. Коли вже екіпаж завершив завдання, то диспетчер направляє на нове. Цей процес може бути справді тривалим", - каже речниця патрульних. Водночас вона додає, що сам час від моменту отримання завдання до прибуття на місця не тривалий.

Надрукувати
мітки:
коментарів