Поділитись:

Професорку СНУ здивувала реакція влади на побиття темношкірих студентів

Неділя, 13 серпня 2017, 18:30
Професорку СНУ здивувала реакція влади на побиття темношкірих студентів

Професорка кафедри політології Східноєвропейського університету імені Лесі Українки Оксана Ярош здивована відсутністю реакції представників влади щодо побиття темношкірих студентів у Луцьку.

Подія трапилася 3 серпня, троє студентів із Алжиру та Намібії потрапили до лікарні.

Під час ефіру суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний Погляд Live" Оксана Ярош звернула увагу, що не чула певних заяв зі сторони влади міста та області щодо ситуації.

"Ви чули публічні заяви державних службовців чи політиків на другий день, 4 серпня, після третього серпня: "Ми засуджуємо такі прояви. Ми розуміємо, що наша територія, область та місто вільні від проявів расизму і всілякої нетерпимості. Я — ні", - зазначила Оксана Ярош.

Разом із тим здивував своєю реакцією політик, депутат Ківерцівської районної ради Анатолій Пушкін. На думку журналістки Оксани Петрук обранець громади дозволив собі расистські висловлювання у соціальній мережі Facebook.

Якщо такі заклики дійсно мали місце, ситуацію повинні дослідити правоохоронці, вважає Віталій Єлов, регіональний координатор уповноваженого з прав людини у Верховній Раді України.

"Депутатам, політикам, публічним людям, державним службовцям просто заборонено вживати такі терміни. Потрібно вивчити для себе та не продукувати мову ненависті, мову ворожнечі. Це не продуктивно. Я трішки дискутувала зі згаданим депутатом. Йому варто змінитися. Показання, що хтось вищий, а хтось нижчий — ці прояви неприпустимі у нашому третьому тисячолітті. Є люди, для яких права людини не цінність, але тоді вони не повинні бути у публічному просторі", - доповнила Оксана Ярош.

Експерти відзначили, що дискримінацією за ознакою раси є це будь-яка нетерпимість, або позбавлення прав та можливостей реалізації людини у соціальному, політичному житті.

Завданням держави є запобігати таким проявам, і не допускати їх, зробити територію для реалізації прав та можливостей не залежно від того якої вони раси, національності, релігії, статті, кажуть гості ток-шоу.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
10 березня 2024
07 березня 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024
16 лютого 2024
06 лютого 2024
11:49
02 лютого 2024