Поділитись:

Лучани підтвердили свої підписи за відкликання депутатів Луцькради

Вівторок, 15 серпня 2017, 15:50
Лучани підтвердили свої підписи за відкликання депутатів Луцькради

Станом на 15 серпня вже 420 лучан в присутності членів міської виборчої комісії та представника Нацполіції підтвердили, що вони дійсно ставили підписи за відкликання п'яти депутатів міськради.

Щодо кожної перевірки складали окремий акт. Про це повідомляють у facebook-спільноті "Громадська ініціатива "Депутати, на вихід".

За відкликання кожного з п'яти депутатів було зібрано трохи більше 3 000 підписів. Тобто потрібно було підтвердити автентичність більш ніж 300 підписів (10 %).

Залишається отримати витяги з Держреєстру виборців. Таких витягів має бути мінімум 1 600 (бо це виборча квота). На сьогодні вже більше 500 лучан звернулося до Держреєстру.

Нагадаємо: у Луцьку зібрали необхідну кількість підписів, аби відкликати п'ятьох депутатів міськради: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Відповідно до процедури, визначеної законом, підписні листи разом із необхідним пакетом документів передані до Луцької міської виборчої комісії. Як повідомляв голова виборчої комісії Леонід Будцев, процедура відкликання депутатів місцевих рад передбачає залучення до перевірки підписів відділ реєстру виборців та правоохоронних органів. Відтак комісія ухвалила рішення звернутися до цих структур з відповідним проханням. Натомість Артем Запотоцький зазначив, що до сьогодні Луцька міська виборча комісія не змогла зібратись та здійснити перевірку підписів лучан. Самоусунувся від перевірки й міський Державний реєстр виборців. Тому він закликав лучан засвідчити свої підписи.

Крім того, на представників "Опозиційного блоку", "Батьківщини", "УКРОПу" та "Народного Фронту", які входять до складу Луцькій міської виборчої комісії, написали заяву у поліцію, оскільки ті ігнорують засідання.

Надрукувати
мітки:
коментарів