Поділитись:

Як у Луцьку "оживили" історію: відкриття оновленого "Променя" (фоторепортаж)

П'ятниця, 25 серпня 2017, 21:00
Як у Луцьку

Вперше у Луцьку я побував у десятирічному віці. Календар показував 24 серпня 2003 року, таксі коштувало близько семи гривень, а місто святкувало День Незалежності.

"У всі місця ми не встигнемо, тому тобі потрібно обрати, куди піти: в замок Любарта чи в "Тік і Ток" у "Промені", – сказала мені мамина подруга.

Перспектива полазити в лабіринтах, пограти настільний хокей та "просадити" більшу частину "жетонів", намагаючись дістати нікчемний брелок в автоматі, перемогла бажання поблукати історичним місцем.

Минуло 14 років, надворі знову 24 серпня, Луцьк відзначає 26-й День Незалежності України та отримує довгоочікуваний подарунок – оновлений РЦ "Промінь".

Як у Луцьку

***

До офіційного відкриття залишається менше години. Площу перед "Променем" поступово заповнюють лучани та гості міста.

Навколо озирається екс-заступник Луцького міського голови та діючий депутат Волинської обласної ради Святослав Кравчук. Згодом компанію йому складуть архітектор Андрош Бідзілля та ректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан.

Зліва-направо: Ігор Коцан, Святослав Кравчук, Андрош БідзілляЗліва-направо: Ігор Коцан, Святослав Кравчук, Андрош Бідзілля

Посеред натовпу з дружиною та дітьми стоїть лідер місцевої "Солідарності" Петро Нестерук. Заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець розмовляє з депутатами Андрієм Авраменком та Аллою Надточій, а ведучий ток-шоу "Протилежний погляд Live" Тарас Шкітер – з головним "свободівцем" області Анатолієм Вітівим.

Петро Нестерук із сином...Петро Нестерук із сином...

... та Тарас Шкітер і Анатолій Вітів... та Тарас Шкітер і Анатолій Вітів

Близько 12-ї "підтягуються" керівники міста: секретар Луцькради Григорій Пустовіт в стильних окулярах і вишиванці, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад та депутат Ігор Поліщук.

Григорій Пустовіт в компанії Ігоря ПоліщукаГригорій Пустовіт в компанії Ігоря Поліщука

Коли площа заповнилася майже вщент, на сцену піднявся співвласник "Променя" Андрій Покровський.

"Україна сьогодні святкує свій 26-й рік народження. Будемо відверті, за цей час ми пройшли тернистий шлях, але кожна перешкода загартовувала наш характер, змінювала нас зсередини і робила сильнішими як націю.

Андрій Покровський дав нове життя луцькому Андрій Покровський дав нове життя луцькому "Променю"

На жаль, багато наших співвітчизників бачать лише один шлях порятунку від проблем – еміграцію. Вони розчарувались та втомились від брехні, беззаконня і корупції. Але я та мої однодумці не покинемо свою країну, бо це наша земля. Вся моя робота у місті, відновлення цього комплексу робиться для того, щоб наші громадяни, лучани жили і розважались тут не гірше, ніж в Австрії чи США, або хоча б в Польщі чи Естонії.

Ми, сильні та свідомі громадяни, повинні показати нашим співвітчизникам, що вихід є. Що РАЗОМ день за днем ми відбудуємо свою власну державу, своє місто, свій дім. Радий, що День Незалежності поєднується з відкриттям розважального центру "Промінь", – промовляє бізнесмен та прямує перерізати стрічку на вході до розважального центру.

Заради вдалого кадру, попри протести охоронця, перестрибую через стрічку та займаю вигідне положення на сходах. Кілька вдалих маніпуляцій ножицями від мецената, і величезний натовп миттєво заповнює новенький "Промінь".

Історичний момент: відкриття оновленого Історичний момент: відкриття оновленого "Променя"...

...та екскурсія розважальним центром від Андрія Покровського...та екскурсія розважальним центром від Андрія Покровського

Я перебував на четвертому поверсі, їв лапшу з хрустким курчам від "Ring Wok Cafe", коли в кишені завібрував телефон.

"Ви хотіли поговорити з Вірою Кекелією та Сонею Кей. Заходьте в готель "Версаль", вони готові до інтерв'ю", – сказала одна з організаторок святкового концерту.

"Я трішки нервую, – каже Віра Кекелія, – але очікую гарного виступу. Тут дуже позитивні люди, багато дітей. Хочу, щоб вони отримали задоволення від свята та посміхалися".

"Не називайте мене зіркою", – посміхаючись, просить Соня Кей.

"Визираючи з вікна, я побачила, що публіка дуже тепло приймає виконавців, тому я сподіваюся, що й нас лучани зустрінуть "на ура". Все буде круто!" – ділиться своїми емоціями співачка за годину до виходу на сцену.

"Мені дуже подобається "Промінь". Ми занадто часто забуваємо про веселощі та гарний настрій. Цей заклад стане чудовою альтернативою труднощам, які виникають у повсякденному житті. Тут люди зможуть розслабитися", – оцінює новий розважальний центр Віра Кекелія.

"Насолодитися "Променем" я ще не встигла. Надіюся, що завтра зможу там погуляти та пограти у боулінг", – зауважує Соня Кей.

Читайте також: СОНЯ КЕЙ ТА ВІРА КЕКЕЛІЯ ПРИВІТАЛИ ЛУЧАН ІЗ ДНЕМ МІСТА

19:40. Ведуча Наталка Войтович оголошує виступи хедлайнерів. Упродовж двох годин лучан запалюють Віра Кекелія, Соня Кей та Alekseev. Сотні людей повернуться додому з незабутніми враженнями.

Виступи хедлайнерів розпочала Віра Кекелія...Виступи хедлайнерів розпочала Віра Кекелія...

...виконуючи свої пісні та хіти інших виконавців......виконуючи свої пісні та хіти інших виконавців...

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

...естафету перехопила запальна СОНЯ КЕЙ......естафету перехопила запальна СОНЯ КЕЙ...

Як у Луцьку

...в компанії двох танцюючих хлопців......в компанії двох танцюючих хлопців...

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

Як у Луцьку

...завершив святковий концерт Alekseev...завершив святковий концерт Alekseev

***

"В цей день ми зобов'язані згадати Миколу Ярославовича Романюка, нашого міського голову, який передчасно покинув цей світ і якому сьогодні мало б виповнитись всього лише 59 років. Він щиро вірив у відродження міста і вболівав за реконструкцію "Променя". Вічна йому пам'ять і шана", – казав на початку відкриття Андрій Покровський.

Сучасний "Промінь" стане ще однією яскравою сторінкою в історії Луцька, яким керував Микола Романюк. Відкритий в день Його народження, він багато років приноситиме радість та ейфорію величезній кількості волинян, які назавжди залишаться із "променем у серці".

Надрукувати
мітки:
коментарів