Поділитись:

Депутати Луцькради вирішили долю Старого ринку

Середа, 30 серпня 2017, 11:50

Депутати Луцькради на одну земельну ділянку продовжили оренду облспоживспілці на рік, а на другу земельну ділянку – ні, але вирішили залишити на ній металеві конструкції підприємців.

Рішення про відмову Волинській облспоживспілці у поновленні договору оренди землі для обслуговування ринку "Центральний" на вул. Глушець площею 0,5904 га мотивоване звітом тимчасової комісії щодо ринків, яка рекомендувала такий проект рішення. Про це сказав начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала 30 серпня під час сесії Луцької міської ради.

Депутат Луцькради Ігор Поліщук зазначив, що попередньо щодо іншої частини ринку, площею 2,2125 гектара, вони проголосували продовжити оренду на рік, і то тільки тому, що там зареєстровані декілька об'єктів нерухомості облспоживспілки.

"Протягом цього року будемо думати, як цю ділянку привести до порядку і що там зробити. Я думаю, що абсолютна більшість лучан погодиться, що ринок в такому виді, як є, не може бути. Адже там антисанітарія, недотримання пожежних норм", – сказав Ігор Поліщук.

Депутат додав, що облспоживспілка виступає посередником між міською радою та підприємцями і в бюджет платить менше, а з підприємців бере більше.

"Ми припиняємо облспоживспілці договір оренди, а потім разом з підприємцями будемо думати, як і що робити. Однак посередника нам не потрібно. Сьогодні біля ринку робиться бардак", – наголосив Ігор Поліщук щодо меншої ділянки ринку площею 0,5904 га.

Підприємець з ринку "Центральний" пан Галас сказав, що депутати не готові боротись за людей, які їх обирали.

"Ви хочете там організувати якісь парковки, а своїх громадян вигнати геть. "Земельна" комісія ухвалила рішення забрати металеві конструкції. А на цій площі стоїть 450 людей, і з нами ніхто не порадився. Я там стою 20 років, на тому місці, і ми платимо податки та годуємо свої сім'ї. Якщо ухвалите рішення не на нашу користь, ми оголошуємо страйк і акт непокори", – попередив пан Галас.

Підприємець Тетяна Біскуп попросила, щоб в такому виді, як є, депутати рішення про відмову в оренді облспоживспілці на меншу земельну ділянку не ухвалювали, а знайшли компромісний варіант.

"Ви згадуєте про людей тільки тоді, коли ухвалюєте доленосні рішення. Прошу поставитись з розумінням до тієї ситуації, яка склалась. Так, можливо, там негарно і не туристично привабливо, але там стоять люди", – сказала Тетяна Біскуп.

Відтак депутати ухвалили два рішення щодо Старого ринку: в першому продовжили облспоживспілці оренду земельної ділянки площею 2,2125 гектара на один рік. В другому рішенні вирішили відмовити в продовжені оренди земельної ділянки площею 0,5904 га облспоживспілці. Втім це рішення внесли зі змінами, а саме вирішили не дивлячись на непродовження оренди облспоживспілці не зносити металеві конструкції підприємців з цієї ділянки. Також вирішили утворити робочу групу згідно з розпорядженням міського голови, яка буде здійснювати діалог з підприємцями ринку.

Тетяна Біскуп сказала, що після голосування депутатів отримала дзвінок, що завтра підприємці на ринку лишаться без електрики, яку їм вимкне облспоживспілка.

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 лютого 2024
10:34
20 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
20 жовтня 2023
12:12
16 жовтня 2023
31 серпня 2023
23 серпня 2023
09 серпня 2023