Поділитись:

У Луцьку буде нове радіо

Четвер, 31 серпня 2017, 16:10
У Луцьку буде нове радіо

"Громадське радіо" програло частоту в Луцьку 106,2 МГц радіомережі "Хіт ФМ".

Рішення віддати цю частоту "Хіт ФМ" ухвалила Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на конкурсі 31 серпня, – інформує Детектор Медіа.

31 серпня Нацрада підбивала підсумки конкурсу на 26 ФМ-частот для добудови сучасних радіомереж, оголошеного 31 травня. Найбільша конкуренція виникла за частоту в Луцьку, на яку претендували дві загальнонаціональні комерційні мережі "Хіт ФМ" (холдинг "ТАВР Медіа" Миколи Баграєва та Віктора Пінчука) і Power FM (холдинг Business Radio Group Анатолія Євтухова та Віталія Хомутинніка), регіональна радіостанція "Львівська хвиля", нова місцева радіостанція "Радіо 12 ФМ" і некомерційна громадська радіостанція "Громадське радіо".

У результаті Нацрада віддала частоту в Луцьку радіомережі "Хіт ФМ" холдингу "ТАВР Медіа". Члени Нацради аргументували своє рішення тим, що Луцьк – один з небагатьох обласних центрів, де досі немає "Хіт ФМ", і це місто потрібне для добудови його мережі.

Таке рішення Нацради викликало обурення представників "Громадського радіо". Вони звинуватили Нацраду в лобізмі комерційних мовників і перекресленні планів розвитку "Громадського радіо".

"Ви ставите комерційне мовлення перед громадським. Ви перекреслили розвиток нашо радіокомпанії в конкретному регіоні, незважаючи на побажання місцевої адміністрації, на побажання слухачів. Ви не дали змоги почати нам заробляти на рекламі, а не тільки на грантах. Нацрада показала своє справжнє обличчя цим рішенням", – заявив головний редактор "Громадського радіо" Кирило Лукеренко.

"Громадське радіо" могло би стати єдиною розмовною станцією в Луцьку, де й так велика конкуренція музичних радіостанцій. Ви відкрито лобіюєте "Хіт ФМ", яке належить Баграєву та Пінчуку, які мають багато інших радіостанцій", – додала Наталя Соколенко.

У дискусію втрутився керівник радіомереж "Люкс ФМ" і "Максимум ФМ" Роман Андрейко (його компанії претендували на інші частоти).

"Слово "комерційний мовник" звучить як обзивалка. Я – комерційний мовник, не треба цим дорікати. Я вважаю, що ми теж важливу місію виконуємо", – зауважив він.

Нагадаємо: у конкурсі брали участь п'ять суб'єктів інформаційної діяльності.

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
11 січня 2024
20 грудня 2023
18 грудня 2023
16 листопада 2023
09:44
23 лютого 2023
19 грудня 2022
30 травня 2022