Поділитись:

Суд скасував арешт на алкоголь зі складу фірми "Полісся-Трейд"

Понеділок, 04 вересня 2017, 17:35

Луцький міськрайонний суд скасував арешт на алкогольну продукцію, вилучену у ТОВ "Полісся-Трейд", адже за висновком експертизи, алкоголь та акцизні марки відповідають нормам Державних стандартів України.

Судове засідання відбулося 4 вересня, – інформує ВолиньPost.

Під час засідання суддя Ярослав Артиш розглядав клопотання про скасування арешту на майно ТОВ "Полісся-Трейд". Йдеться про 10 782 пляшки горілки, арештовані рішенням від 24 травня 2017 року. У клопотанні алкоголь просили повернути до складу, адже у разі неможливості повернення виробнику чи реалізації підакцизних товарів підприємство отримає збитки на щонайменше на 800 000 гривень.

У суді озвучили висновок комісійно-криміналістичної експертизи. У ньому йдеться, що вилучені рідини відповідають нормам ДСТУ і за органолептичними, і фізико-хімічними показниками. Також етикетки горілок, що пройшли перевірку, відповідають встановленим нормам.

Станом на 4 вересня пройшло вже понад 130 днів із дня вилучення підакцизних товарів. Тож у клопотанні просили скасувати арешт від 24 травня 2017 року та повернути пляшки на склад ТОВ "Полісся-Трейд".

Адвокат повідомив, що підприємство усіляко сприяло процесу розгляду – надавало усі необхідні документи, низку працівників підприємства опитали тощо.

Представник ТОВ "Полісся-Трейд" Юрій Іваницький повідомив, що підприємство вже отримало значні збитки, адже 5400 літрів спиртного були арештовані та, відповідно, не реалізовувалися. Окрім того канал деякі медіа повідомляли про те, що алкоголь нібито виготовлений незаконно, наносячи шкоду репутації підприємства.

Відтак, суд ухвалив клопотання задовольнити в повному обсязі: арешт з майна зняти та повернути його на представнику власника. Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Іваницький розповів, що продукція декілька місяців не перебувала в обігу. Таким чином підприємство зазнало значних матеріальних збитків, не кажучи вже про моральну шкоду.

Відтак питання судового позиву стосовно медіа, які "розкручували" неправдиву інформацію – у компетенції власників. Проте сам Іваницький вважає, що "зло має бути покаране", оскільки звинувачення були безпідставними.

"Мабуть, ви самі чули, які лунали звинувачення, що ми самі друкуємо акцизні марки, що ми самі клеїмо їх, десь в гаражах "бодяжимо" і можна отруїтися". Це неправда – вся продукція із заводу, яка має відповідні сертифікати, відповідальність за її якість несе завод", – додав Іваницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПЕТРО НЕСТЕРУК РОЗПОВІВ ПРО СКАНДАЛ ІЗ ЖУРНАЛІСТАМИ НА СКЛАДІ (ВІДЕО)

Надрукувати
мітки:
коментарів