Поділитись:

Чому підприємці зі Старого ринку не хочуть "переселятися" у Рованці

Неділя, 10 вересня 2017, 17:55
Чому підприємці зі Старого ринку не хочуть

Підприємці Старого ринку у Луцьку навіть не розглядають варіант перенесення торгових місць в район вулиці Львівської до заводу "Кромберг-енд-Шуберт", оскільки існує відмінність в оподаткуванні.

Про це розповіла приватний підприємець Тетяна Біскуп в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд Live" на телеканалі "Нова Волинь".

Однією з альтернатив вирішення проблеми із Центральним ринком влада назвала його перенесення в район вулиці Львівської до заводу "Кромберг-енд-Шуберт", де вже функціонує ще один ринок.

Зі слів заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Луцької міської ради Олександра Рачкова, немає ніякої проблеми в тому, що він знаходиться на території Боратинської сільради, а саме у селі Рованці, оскільки податки все одно будуть надходити туди, де зареєстровані підприємці.

Проте Тетяна Біскуп не погодилась із цим твердженням, оскільки ринок на вулиці Європейській у селі Рованці належить приватному підприємству "Дельта-7", в якого є засновник.

"Автоматично людям, яким пропонується перейти вести свою діяльність на цей ринок, що наші підприємці навіть не розглядають, ускладнюють умови ведення бізнесу. Там торговий комплекс, по-перше, а не ринок... А це різниця в оподаткуванні. Перша група оподаткування в нас працює тільки на території ринків. Якщо ми переходимо торгувати в торговий комплекс, це автоматично друга група оподаткування. А це збільшення податків", – пояснила вона.

Натомість Олександр Рачков зазначив, що, ймовірно, підприємці не дослідили це питання, оскільки тут поняття "торговий комплекс" розглядається як об'єкт нерухомого майна, усередині якого буде здійснюватись торгівля.

Окрім того, Тетяна Біскуп зауважила, що це приватна власність, тому у підприємців немає ніяких гарантій і вони не знають, чим це закінчиться.

Також підприємець додала, що ринок у Рованцях вже існує близько 10 років, у нього вкладено 5-6 млн умовних одиниць, там гарні контейнери, проте він не запрацював. Тому люди не впевнені, що це буде економічно вигідно для них.

Надрукувати
мітки:
коментарів