Поділитись:

Ліфт, у якому загинула лучанка, працював без відповідного дозволу

Четвер, 21 вересня 2017, 16:45

Термін дії дозволу на експлуатацію ліфта, в якому загинула лучанка, закінчився у березні 2017 року.

Документи були видані Луцькій кооперативній житлово-експлуатаційній конторі № 8. Технічне обслуговування ліфта здійснювало ТОВ "Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління "Волиньліфт" на підставі дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки, дійсного до 30.11.2019, – повідомляє прес-служба управління Держпраці у Волинській області.

Спеціалісти ДП "Волинський експертно-технічний центр Держпраці" у жовтні 2016 року здійснили експертно-технічне обстеження ліфта, який експлуатується з 1979 року, та надали негативний висновок з переліком недоліків.

У серпні 2017 року ТОВ "Спеціалізоване ремонтно-будівельне управління "Волиньліфт" здійснило капітальний ремонт ліфта. Однак після ремонту та позачергового технічного огляду ліфта фахівцем ДП "Волинський експертно-технічний центр Держпраці" власник не отримав позитивний висновок і ввів ліфт в експлуатацію.

Нагадаємо: трагедія трапилася 12 вересня у будинку, що на проспекті Молоді,14. Унаслідок несправності ліфта загинула жінка. За цим фактом правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження, тривають слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОЖЕН 10-Й ЛІФТ У ЛУЦЬКУ ПОТРЕБУЄ КАПРЕМОНТУ

Надрукувати
мітки:
коментарів