Поділитись:

Про "домашні" яблука і овочі без хімікатів (фото)

П'ятниця, 22 вересня 2017, 07:40

Запашну зелень, некроплені помідорчики й огірочки, соковиту моркву, "домашні" яблука, картоплю без ГМО – усі овочі й фрукти більшість лучан купують на ринках. Не у супермаркетах, де товар не завжди першої свіжості, а у дачників, які щодня виносять на продаж городину, вирощену, як для себе, - необроблену хімією і ненашпиговану антибіотиками.

І дуже зручно, коли такі "базарчики" розташовані по мікрорайонах – йдеш після роботи, а тут – вечірній привоз, щойно з грядки. Зручно, смачно і корисно. Але за однієї умови: якщо овочі й фрукти лежать на призначених для торгівлі прилавках, а не на поліетиленовому мішечку просто на землі.

І тут виникають проблеми. Не скрізь є облаштовані "базарчики", а охочих торгувати не бракує. Або ж "базарчик" є, проте не всі дачники-городники хочуть платити за торгові місця. А пенсіонерам це просто не вигідно – заради трьох пучків петрушки і кількох кучок яблук оплачувати оренду. Тож вистроюються ряди продавців "екологічно чистих продуктів" вздовж тротуарів і доріг, і ніхто не зважає на пил, бруд, сміття, що лежить поряд…

Усвідомлюю, що для пенсіонерів це – можливість хоч трішки заробити, адже вижити на їхні мізерні пенсії просто нереально. Прикро, що в українців така старість. Проте розумію і те, що мусить бути дотримання елементарних санітарних вимог. І запашна зелень, і "домашні" яблука, і некроплені помідорчики й огірочки, повз які пройшли десятки людей і пробігли зграї безпритульних собак, перестають здаватись такими корисними, навіть попри відсутність хімікатів і ГМО.

Будьте здорові!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією. Фото - ілюстративні.

Надрукувати
мітки:
коментарів