Поділитись:

Луцькі маршрутки не пристосовані для проїзду людей, які мають поганий зір (відео)

Неділя, 24 вересня 2017, 14:29
Луцькі маршрутки не пристосовані для проїзду людей, які мають поганий зір (відео)

Важливою умовою комфортного пересування у Луцьку людей з вадами зору є зовнішнє та внутрішнє озвучення зупинок у громадському транспорті. Саме так вони можуть самостійно їздити маршрутками та тролейбусами.

За кошти Луцькради та Міжнародного фонду "Відродження" у маршрутках міста в 2015 році встановили обладнання для сповіщення пасажирів про зупинку. Однак, сьогодні далеко не на кожному маршруті це обладнання працює, - йдеться у сюжеті "Громадського. Волинь".

За спостереженнями голови ВГО "Генерація успішної дії" Віталія Ткачука, сповіщення водії вмикають або надто голосно, що заважає людям, або надто тихо (так, що почути, яка це зупинка, практично неможливо). А часто і зовсім не вмикають.

"Я коли на роботу їду, то мушу питати, де я є, щоб вийти", – ділиться чоловік.

У "далекому" 2016-му заступник луцького міського голови Сергій Григоренко пояснив, що відсутність сповіщень на деяких маршрутах пов'язане із несправністю обладнання. Так, пристрої озвучення зупинок підключені до смартфонів, у яких часто сідає батарея та які час від часу виходять із ладу.

"Сьогодні в усіх маршрутних транспортних засобах, які їздять по місту Луцьку, з якими укладені договори… , встановлена автоматична система, яка оголошує зупинки. Дійсно, в окремих маршрутках з технічних причин (наприклад, зламалися колонки чи несумлінний водій вимкнув систему) вона не працює. Тому я закликаю всіх небайдужих громадян: і незрячих, і інших, – якщо такий факт є – дзвоніть на 15-80 (на гарячу лінію Міської ради або управління транспорту) і повідомляйте номер машини і маршрут. Ми будемо реагувати", – коментував заступник.

Сьогодні ж, через рік, Віталій Ткачук впевнений, що ситуація з оповіщенням в маршрутках і тролейбусах змінилась, щоправда на багато в гірший бік, бо озвучки стало ще менше.

"Ми, незрячі, дуже сподіваємось на нинішніх депутатів Луцької міської ради, на нинішню владу, що вона посприяє і вирішить проблему, яка дуже є болюча для нас, незрячих", - пише у Facebook голова ВГО "Генерація успішної дії".

Надрукувати
мітки:
коментарів