Поділитись:

У Луцьку готуються до змін тарифу на тепло

Понеділок, 25 вересня 2017, 15:05
У Луцьку готуються до змін тарифу на тепло

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, передала під контроль місцевої влади повноваження із затвердження тарифів на тепло, постачання води та водовідведення. Тож 25 вересня відбулася нарада щодо обговорення змін тарифу "Луцьктепла". Остаточне рішення ухвалюватиме виконавчий комітет.

Зі слів керівника департаменту економічної політики Луцької міської ради Олександра Озіновича, затвердити їх до 1 листопада може не вдатися. Нині очікують повний пакет документів від ДКП "Луцьктепло" для розрахунків. У підприємстві ж стверджують, що поки що не змогли надати цю інформацію, оскільки немає затвердженого штатного розпису.

На скільки піднімуть тариф, на підприємстві доки не готові говорити. Зі слів керівника підприємства Валентини Малютіної, у вартості послуги 90% – це плата за газ та електрику. Але додають, що нині підприємство у складному становищі. Це викликане великою заборгованістю держави за субсидії (близько 74 млн грн), арештом рахунків підприємства через борги перед компанією "Тепелен". Відомо, що ця компанія виставила борг у 28 млн грн. Свого часу таку суму "Луцьктепло" заборгувало ТзОВ "Східноєвропейська теплоенергогенеруюча компанія". ТзОВ передало право вимоги боргу з "Луцьктепла" іншій фірмі. Станом на зараз – компанії "Тепелен".

Водночас радник першого заступника міського голови на громадських засадах Олександр Кропива зазначив, що, на його думку, є сенс змінювати чинний тариф для бюджетних організацій, а для населення він є обгрунтованим.

Олександр Кропива призначений радником першого заступника міського голови у кінці травня цього року. Він також є директором ТзОВ "Східноєвропейська теплоенергогенеруюча компанія", яка відповідно до даних Єдиного реєстру підприємств у стані припинення.

Надрукувати
мітки:
коментарів