Поділитись:

У Луцьку за прогули школярів батькам загрожує суд

Середа, 04 жовтня 2017, 11:00

Якщо ваша дитина без поважних причин не відвідувала школу протягом десяти днів – чекайте на працівників поліції та служби у справах дітей.

У постанові Кабміну № 684 від 13.09.2017 йдеться про відповідальність батьків, які не охопили навчанням своє чадо. Справа може дійти навіть до позбавлення батьківських прав. Проте пояснити відсутність дитини у школі можна за допомогою медичної довідки, письмового пояснення батьків (опікунів) або самого учня, якщо він повнолітній.

Чи насправді все так серйозно та чи траплялися подібні випадки із луцькими школярами, ІА "Конкурент" запитав у начальника служби у справах дітей Луцької міської ради Федора Шульгана.

"Станом на 29 вересня було у нас таких четверо дітей. Школа одразу повідомляє управління освіти, а управління освіти повідомляє у службу у справах дітей", – пояснив начальник.

Щодо залучення поліції у такі "сімейно-шкільні" справи, то він повідомив, що поліція не має повноважень і відповідальності за те, що батьки не охопили навчанням дітей.

"Все зводиться до проведення виховної роботи із такими батьками. Можна до адміністративної відповідальності притягнути за ухилення від виховання та утримання дитини. Але тільки за те, що діти не відвідують школу, притягнути до відповідальності надзвичайно складно. Ми маємо один випадок, що дитина тринадцяти років була не охоплена навчанням. Стосовно цього подавали до суду про позбавлення батьківських прав, і суд двічі відмовив. Тобто фактично правовими методами не можна заставити батьків це зробити, на жаль", – зауважив Шульган.

Серед основних дій, які застосовують до батьків, діти яких прогулюють уроки, – це бесіди.

"Сьогодні у батьків є різні підходи до навчання, до виховання, дехто займається самоосвітою. Слава Богу, що такі випадки поодинокі, але вплинути на це, на жаль, складно", – підсумував начальник служби у справах дітей.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024
12 березня 2024