Поділитись:

Луцька програма підтримки житлом атовців отримає додаткові гроші

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 16:30

Оскільки забудовники перевиконують сплату пайової участі при зведенні житла, депутат Луцької міської ради Андрій Покровський вніс пропозицію збільшити обсяг фінансування міської програми для забезпечення житлом учасників АТО та членів сімей загиблих.

Питання розглядали 20 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань бюджету та фінансів.

Депутат Андрій Покровський><span class=Депутат Андрій Покровський

"У цьому році ми маємо перевиконання прогнозованої сплати пайової участі забудовниками на три мільйони гривень", - зазначив Андрій Покровський. І запропонував додати ці кошти для фінансування програми на наступні роки. У подальшому, якщо також буде перевиконання, суми можуть зрости. Окрім цього комісія вирішила доопрацювати проект рішення, аби частину коштів внести до плану фінансування вже на цей рік.

Нагадаємо, що програму забезпечення житлом на умовах співфінансування учасників бойових дій, інвалідів війни, які були призвані на військову службу по мобілізації для участі в проведенні антитерористичної операції, а також членів сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти військовослужбовців зазначених категорій прийняли у жовтні 2016 року. Вона розрахована на 2017-2019 роки.

А у квітні цього року депутати затвердили положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Луцька у новій редакції. Зміни також пропонував депутат Андрій Покровський. Положення передбачало, що кошти у розмірі, який є еквівалентним 50% коштів, отриманих як пайова участь від забудовників будуть спрямуватись на реалізацію програми забезпечення житлом.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "БЮДЖЕТНА" КОМІСІЯ ПОГОДИЛА НОВІ ПРАВИЛА ДЛЯ ЗАБУДОВНИКІВ ЛУЦЬКА

Директор департаменту фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова><span class=Директор департаменту фінансів та бюджету Луцькради Лілія Єлова

Загальний обсяг фінансування 96 мільйонів гривень, з яких 24 мільйони – це кошти міського бюджету.

Надрукувати
мітки:
коментарів
15 березня 2024
08:30
22 лютого 2024
21 лютого 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
13 лютого 2024
05 лютого 2024
19 січня 2024