Поділитись:

Село не люди

Автор: Оксана Пуняк |
Субота, 21 жовтня 2017, 07:40

Якщо ти поїхав з провінції вчитися кудись у велике місто (ну, до прикладу, той же Київ) і після отримання диплому повернувся додому, вважай, ти лузер.

Принаймні так будуть думати люди, які непогано тебе знають, але є не такими близькими, щоби знати про тебе більше. Особливо, якщо це невелике містечко чи село і якщо ти досить добре вчився.

Ну бо як так: жити в русі великого міста, мати масу можливостей і знехтувати (чи не скористатися) ними? Повернувся – значить нічого не досяг.

Досягти – оце таке "обсмоктане" з усіх сторін слово, яке керує масою юних українців та українок. Тільки, по-перше, кожен розуміє його по-своєму. А дехто й не розуміє взагалі: головне – не їхати зі столиці. Буває, роками жити на орендованій квартирі з одним ліжком і шафою, змінювати роботу в пошуках більшої зарплати, давно забувши про свій фах, економити на всьому, але не повертатися назад в "диру".

Сама ж столиця скоро лусне від кількості приїжджих. Й істинно київських скоро стане менше, аніж не київських. Велике місто примхливе – не кожного радо прийме. За місце серед вогнів багатоповерхівок треба добряче поборотися. І то гарантій на успіх не так вже й багато.

А в той час вимирають села, люди скаржаться на неякісну освіти чи медицину в невеличких містечках. Ну звісно. А як інакше, якщо вся "еліта" залишається в столицях, шукає себе, шукає щастя, досягає висот?

Але ж шукати себе можна деінде. І досягнути визнання теж. Та й щастя не завжди в успішності чи багатстві. Я ні в якому разі не хочу сказати, що виїжджати у великі міста – погано. Просто людей треба всюди. І якось соромитися того, що ти, весь такий розумний і успішний, ведеш, приміром, математику в сільській школі, – не правильно.

Адже у пошуках місця під сонцем можна згубити найдорожче.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09 листопада 2023
26 серпня 2023
19 серпня 2023
22:15
18 серпня 2023
06 серпня 2023
02 серпня 2023
28 липня 2023
06 жовтня 2022
26 червня 2022
20:55