Поділитись:

"Show must go on": репортаж із сесії Луцькради

Середа, 25 жовтня 2017, 21:00
«Show must go on»: репортаж із сесії Луцькради

Собачі будки, порвані сорочки й плаття, цитування Чебурашки – це лише частина "перлів" депутатів Луцькради під час розгляду проектів рішень на 32-й сесії Луцькради одного буденного жовтневого дня.

Не варто писати про те, як працівники міської ради готують сесійну залу для них, обранців луцької громади, яких щомісяця єднає одне (і зовсім не маю на увазі дерибан землі, про що казав депутат Микола Федік). Їх єднає те, що щомісяця вони в стінах Луцькради вершать долю міста, обговорюючи певні проекти рішень годинами.

"Це називається дерибан!!!"

Цікаво, о котрій завершували б депутати сесію Луцькради, якби не існувало начальника департаменту бюджету та фінансів Лілії Єлової та "бюджетних" проектів рішень, які вона доповідає?

Адже традиційно склалось, що Лілія Єлова чи не єдина з чиновників Луцькради, яка доповідає найчастіше і яку депутати "тримають" на сесії найдовше. Ну хіба що є ще начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, який своєю появою в стінах Луцькради невербально сповіщає: сесія добігає до кінця – і заколисує весь зал монотонними доповідями й (на перший погляд) одноманітними проектами рішень.

Щоправда, серед депутатів є "міцні горішки", на яких не діє заколисуючий голос Сергія Олександровича і які скурпульозно докопуються до всіх проектів рішень, презентованих ним.

Чоловіча частина «Самопомочі» - депутати Тарас Шляхтич та Микола СобуцькийЧоловіча частина «Самопомочі» - депутати Тарас Шляхтич та Микола Собуцький

Але поки що в сесійній залі його немає, а є Лілія Єлова, якій депутати влаштували "допит", не дивлячись на те, що у неї сів голос.

Не витримавши такого свавілля з боку своїх колег, справжній джентельмен, депутат Ігор Поліщук почав достукуватись до їхньої совісті і до жіночої солідарності, попросивши не "мордувати" хвору Лілію Єлову, а відпустити.

«У людини сів голос, а ви кричите за доповідь! Ну де ваша жіноча солідарність?!» - апелював до депутатського корпусу Ігор Поліщук.«У людини сів голос, а ви кричите за доповідь! Ну де ваша жіноча солідарність?!» - апелював до депутатського корпусу Ігор Поліщук.

Врешті Лілію Єлову після ухвалення "бюджетних" питань відпустили, а депутат та голова фракції "Народний контроль" Павло Данильчук попросив 10-хвилинну перерву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

"Show must go on"! Не розходьтеся! Сьогодні буде багато заяв", – словами з пісні легендарного Фредді Меркурі, посміхаючись, анонсував депутат Юрій Безпятко.

Після перерви взялись за нову порцію проектів рішень, серед яких межі скверу на проспекті Волі і коригування детального плану території житлового комплексу на вулиці Рівненській. До речі, це питання викликало жваве обговорення десь на годину часу. Висловився з цього приводу і Павло Данильчук.

«Це називається дерибан!!! Ми не будемо таких речей підтримувати!» - заявив Павло Данильчук«Це називається дерибан!!! Ми не будемо таких речей підтримувати!» - заявив Павло Данильчук

Депутат Євген Ткачук взагалі обурювався норовливості опозиційних депутатів, пригадавши їм, як вони всі на виборах "рвали сорочки" і обіцяли розвивати місто.

«Рвали на собі сорочки….»,  -пригадував Ткачук.

«… і плаття», - подумавши трохи,  додав він.«Рвали на собі сорочки….», -пригадував Ткачук. «… і плаття», - подумавши трохи, додав він.

Втім провладна більшість все ж "проштовхнула" цей проект рішення і поїхали далі.

"УКРОП", що хоче те і.... чи не хоче?...

"Боже! Як тепло! Ніде, тільки в міській раді так тепло", – з такими словами в міську раду зайшла часта гостя сесійних засідань і вже впізнаванна журналістами пані Людмила, яка очевидно таким чином натякала на холодні батареї в помешканнях багатьох лучан.

«Боже! Як тепло! Ніде, тільки в міській раді так тепло», - каже пані Людмила«Боже! Як тепло! Ніде, тільки в міській раді так тепло», - каже пані Людмила

Втім директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна навряд чи її потішила словами про те, що підприємство має критичну ситуацію і заблоковані рахунки.

Під час розгляду питання щодо критичного стану "Луцьктепла" до цього мовчазний Микола Дендіберін просто "вибухнув", почувши краєм вуха, що хтось ображає його улюблений "УКРОП".

"При чому тут "УКРОП"?! "УКРОП" що хоче, те і… ой, вибачте, "УКРОП" не хоче… сказав, щоби підняти всім настрій", – швидко знайшов собі виправдання Дендіберін.

Без обговорення депутатський корпус підтримав важливий проект рішення, ініційований депутатом Андрієм Покровським, який запропонував збільшити обсяг фінансування міської програми для забезпечення житлом учасників АТО на 7,5 мільйонів гривень. До того ж Андрій Покровський неодноразово наголошував на тому, що у цьому році є перевиконання прогнозованої сплати пайової участі забудовниками. Тому депутат вніс пропозицію збільшити обсяг фінансування цієї програми.«Show must go on»: репортаж із сесії Луцькради

Не менш цікаво обговорювали обранці луцької громади і проект рішення стосовно дитячої церкви. Павло Данильчук взагалі запропонував відібрати Кафедральний собор Всіх Святих Землі Волинської у Волинської єпархії УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ: НА ЗАЯВУ ДАНИЛЬЧУКА ПОВИННА ВІДРЕАГУВАТИ ПОЛІЦІЯ

Депутату Костянтину Петрочуку, напевне, було сумно  від почутогоДепутату Костянтину Петрочуку, напевне, було сумно від почутого

Костянтин Петрочук, трохи посумувавши, вирішив прочитати якийсь документКостянтин Петрочук, трохи посумувавши, вирішив прочитати якийсь документ

Потім Петрочук «переключився»  на свого колегу Сергія БулуПотім Петрочук «переключився» на свого колегу Сергія Булу

Спеціалісти в будівництві та собачі будки

Депутати довго обговорювали і звинувачували одне одного в заполітизованості, коли думали, чи зменшувати розмір пайової участі на 680 тисяч гривень для ПАТ "Універмаг Луцьк", який реконструював старий готель "Заллєскі", і тоді урвався терпець депутату Андрію Козюрі.

"В нас всі спеціалісти в галузі будівництва, але жоден з них не збудував жодної собачої будки", – сказав тоді він.

А Євген Ткачук взагалі процитував слова із пісні, певне, улюбленого мультфільму про Чебурашку. (Оскільки цитує напам'ять).

«Кто людям помогает - тот тратит время зря». От дивлюсь я на вас, як вам підходить ця пісня«Кто людям помогает - тот тратит время зря». От дивлюсь я на вас, як вам підходить ця пісня", - звернувся Ткачук до своїх колег. Цікаво, що він потім показував в телефоні своєму колезі, депутату Олександру Козлюку

"Сесія незабаром закінчиться", – дав знати своєю появою Сергій Шабала, який, озброївшись цілим пакунком документів, рушив до трибуни.

Думи мої, думи мої...Думи мої, думи мої...
...лихо мені з вами......лихо мені з вами...

Як не "бились" депутати від "Самопомочі" та "Народного контролю" за те, аби не поспішати продовжувати оренду земельної ділянки забудовнику ТзОВ "Буд Трейд", все ж старання були марними. І незважаючи на те, що забудовник вже сплатив штраф за порушення і має сплатити ще 600 тисяч за відсутність дозвільних документів на будівництво, депутати йому продовжили оренду на 5 років. Мовляв, все одно ж декларацій про готовність об'єкту йому ніхто не підпише, поки не сплатить штраф.

Микола Федік не схвалює забудовників-порушниківМикола Федік не схвалює забудовників-порушників

Віктор Ящук не зводить очей з в.о. міського голови Григорія ПустовітаВіктор Ящук не зводить очей з в.о. міського голови Григорія Пустовіта

А Григорій Пустовіт час від часу поглядає в сторону депутаток Юлії Вусенко та Алли НадточійА Григорій Пустовіт час від часу поглядає в сторону депутаток Юлії Вусенко та Алли Надточій

Алла Надточій була сьогодні багатослівнаАлла Надточій була сьогодні багатослівна

Юлія Вусенко теж взяла словоЮлія Вусенко теж взяла слово

На годиннику ще не було 18:00 вечора, а в залі звучав Гімн України, а це означало: сесія завершилась і шоу продовжуватись не буде. Принаймні у найближчий місяць часу.

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів