Поділитись:

Через тиск подає у відставку голова Луцького міськрайонного суду

Середа, 01 листопада 2017, 17:03
Через тиск подає у відставку голова Луцького міськрайонного суду

У відставку подає керівник Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський. Це аргументує тим, що на нього та інших служителів Феміди діє тиск.

Про це керівник суду розповів в коментарі Волинь24.

Квятковський зауважив, що подав заяву про відставку з посади судді до Вищої ради правосуддя. Якщо остання прийме позитивне рішення, це автоматично звільнить Квятковського й з посади керівника міськрайонного суду.

"Причин насправді багато, але якщо узагальнити – це мій особистий протест проти того, що зараз відбувається з судовою системою. Маю на увазі безпідставний та безпричинний, умисний тиск на суд, зокрема на мене. В тому числі йдеться про тиск з боку засобів масової інформації", - зауважив суддя.

"Ви мабуть пам'ятаєте, як одна з суддів прийняла рішення не на користь тої політичної сили, яка зараз намагається розправитись з судом загалом і з головою суду зокрема. Про мене тепер щотижня показують телесюжети. Це цілеспрямована акція на дискредитацію, психологічний вплив. Хочуть показати усім суддям, що буде з ними, якщо вони ослухаються", - наголошує Михайло Квятковський.

Зі слів Михайла Квятковського, заяву про відставку 31 жовтня повинна була розглянути Вища рада правосуддя, однак її розгляд відклали.

"Я думаю, що, можливо, судді звернулись до Ради з листом з проханням відкласти розгляд справи. Вони вважають, що можливо я погарячкував і повинен продовжити роботу", - додав суддя.

Варто зауважити, що Михайла Квятковського призначили головою Луцького міськрайонного суду після Революції Гідності у 2014 році.

Надрукувати
мітки:
коментарів