Поділитись:

Підсумки луцького виконкому: табу на нічне кіно та туалет в оренду

Середа, 01 листопада 2017, 20:00

Чергове засідання виконавчого комітету відбулося у перший день листопада. Більшість питань члени виконкому приймали навіть без обговорення. А ось традиційно на транспортних питаннях, режимі роботи розважальних закладів та розміщенні МАФів зупинилися.

"Члени виконкому в захваті від вашої роботи", - переривав доповідь директора департаменту соціальної політики Вікторії Майбороди виконувач повноважень луцького міського голови Григорій Пустовіт. Керівника просили скоротити доповідь, на що та відповіла: через департамент проходять мільйони гривень, тому і звіт довготривалий.

ПІЛЬГИ Є, ГРОШЕЙ – ОБМАЛЬ

Обговорення в звіті Вікторії Майбороди викликає лише питання виплати субсидій державою. Хоча питання скоріш не до працівниці мерії, а до Києва. Як відомо, із виплатою субсидій та пільг в Луцька, та й у інших міст України, проблеми.

"Нині є майже 160 мільйонів гривень боргу по субсидіям. Це кошти, які нам не виплатили. Скільки нам з цих коштів відшкодують, я не знаю. Для порівняння, є області, яким субсидії виплатили вище потреби", - зазначив Григорій Пустовіт, додавши, що не знає, чому не люблять Волинь.

А цифри щодо кількості пільговиків вразили члена виконкому Олександра Серватовича: "У Луцьку є 54,8 тисяч пільговиків. Держава, не беручи на себе монетизарних зобов'язань, різним чином визначила, що цим особам має бути пільга. Депутати різних рівнів Верховної Ради боролися за права перед різними верстами суспільства. А тепер їх (виплату пільг, - Конкурент) в один момент перекинули на місцеві громади. Субсидії отримало в Луцьку 46,2 тисяч родин. Якщо вважати, що у родині 3-4 людини проживає, то субсидії покривають більше 80% будинків житлового фонду Луцька", - зазначив Серватович.

Проголосували члени виконкому без обговорення за проект про роботу територіального центру соціального обслуговування. Заклад надає допомогу громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах. Протягом дев'яти місяців поточного року центр надав 253,4 тисяч послуг 4266 громадянам. В порівнянні з аналогічним періодом 2016 року кількість отримувачів послуг зросла на 0,8%, а кількість наданих послуг – на 10,9% (228 474 соціальних послуги).

Виконком також затвердив програму для забезпечення зберігання документів на 2018-2020 роки. У проекті зазначено, що обсяг фінансування пропонується покращити енергозберігальні властивості приміщення архіву та підтримувати його у належному стані, адже там міститься документація до 75 років. Потім вона знищується. Поки що найдавніші документи датуються 40-ми роками минулого століття. Але громадяни затребують документи, починаючи, з 80-тих років, давніші поки що не цікавили.

Для ТзОВ "Енергозбереження Волинь", яка виробляє енергію з використанням пелетів для Луцького ВПУ будівництва і архітектури на вул. Потебні, 52 та планує постачати для Головного управління національної поліції у Волинській області, затвердили тариф в розмірі 1268,13 грн за 1 Гкал (з ПДВ).

АВТОБУС ТУДИ, АВТОБУС СЮДИ

Щодо транспортних питань, то прийняте рішення про збільшення на 1 автобус на маршруті №1 та проведення обстеження пасажиропотоку на маршрутах №№ 1, 2, 3, 9, 12, 23, 47. Дискусію викликало питання про видачу посвідчення для безкоштовного проїзду в автобусах на міських маршрутах на 2017 рік інспектору муніципальної варти. Зрештою, вирішили, що такі преференції завжди надавали дільничним інспекторам, то чому б не надати і муніципалам.

Департаменту сім'ї, молоді та спортуЛуцької міської ради передали на баланс вартість робіт з реконструкції системи теплопостачання басейну комунального закладу "Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву плавання Луцької міської ради" на проспекті Президента Грушевського, 2а у м. Луцьку у сумі 1 млн 427,4 тис. грн, виконаних за рахунок коштів бюджету міста.

РЕКЛАМА – НА ВИХІД

Члени виконкому не надали дозвіл для розміщення зовнішньої реклами на території міста для ТзОВ Уккраїнський Медіа Альянс – "Сіті Лайн" на проспекті Соборності, 43.

Виконкому також вирішив зобов'язати власників засобів зовнішньої реклами провести демонтаж рекламних конструкцій, розміщених без відповідних дозволів, протягом 14 днів з дати ухвалення рішення. Мова йде про такі об'єкти: два банери на проспекті Соборності, 43, один банер на проспекті Молоді, 19Б, кронштейн на вул. Гордіюк, 29Б, шість банерів на проспекті Перемоги, 11.

КІНА НЕ БУДЕ

Несподівано виконком не підтримав встановлення цілодобового режиму роботи кінотеатру у ТЦ "Порт Сіті". Схоже, на рішення членів виконкому, яким забракло голосів, повпливали скарги на забруднення дворів сусідніх будинків чи випадки хуліганства, які мали місце біля торгового центру. Однак, на виконкомі наголошували, що мова йде про різних власників – торгового центру та кінотеатру. Та й, казали, нічне кіно справа цивілізована.

Підприємцю Ірині Смолярчук погодили на 3 роки розміщення торговельного павільйону на проспекті Молоді, 10 за умови укладення договорів на прибирання території та вивіз побутових відходів. Раніше підприємець зверталася, однак були претензії до зовнішнього вигляду павільйону. Цього разу погодили, оскільки підприємець покращила вигляд споруди. Підприємцю Інні Павлісюк погодили на три роки розміщення літнього торговельного майданчика на вул. 8-го Березня, 10.

МАЙНО – В ОРЕНДУ

Проголосували також за низку питань, що стосуються комунальної оренди. Так, підприємцю Денису Деркачу дозволили укласти договір оренди про оренду 2 кв. м з міською клінічною стоматологічною поліклінікою, що на проспекті Волі, до 30.09.2020. Там буде кавовий автомат. Орендна плата – 9% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 105,34 грн.

Школі-інтернату І-ІІІ ступенів - правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області дозволили укласти договір для оренди нежитлового приміщення (для буфету) загальною площею 10,5 кв. м, що на вул. Дубнівській, 32, з фізичною-особою підприємцем Оленою Ткачук до 30.09.2020. Орендна плата – 4% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 185,26 грн.

70,4 кв. м, що на вул. Пушкіна, 2а, за гривню в рік дали в оренду ГО "Союз інвалідів Чорнобиля Волині" (до 30.09.2020). ДКП "Луцьктепло" дозволили укласти договір про оренду 23,7 кв. м, що на пр-ті Соборності, 11а (для перукарні), з фізичною особою-підприємцем Тетяною Єловою до 30.09.2020. Відповідно до протоколу конкурсу, розмір місячної орендної плати становить 3 997,7 грн. Прийняли рішення щодо оренди для розміщення перукарні на Кравчука 3а. Договір продовжать із підприємцем Олександрою Хмелярською. Вартість річної оренди складає 5% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, місячна орендна плата становить 408,60 грн.

Також в оренду здали приміщення під громадський туалет у центрі Луцька. На вул. Черняховського, 8 (школа №14) для проведення занять з ментальної арифметики підприємцю Марині Канюці дали в оренду 50,8 кв. м. Місячна орендна плата становить 211,35 грн. Департаменту соцполітики Луцької міської ради дали в оренду приміщення на вулиці Бенделіані, 7 та на проспекті Соборності, 18. Волинському боксерському клубу олімпійського резерву до 30.09.2022 дали в оренду 623,8 кв. м на проспекті Відродження, 22а. Річна орендна плата – 1 гривня. Луцькій музичній школі № 3 продовжили оренду на вул. Корольова, 10 та Гнідавській, 65а.

Надрукувати
мітки:
коментарів