Поділитись:

Назвали, з ким можливе об'єднання Луцька

П'ятниця, 03 листопада 2017, 21:05
Назвали, з ким можливе об'єднання Луцька

Відповідно до закону Луцьк має шанси об'єднатися з вже утвореними об'єднаними територіальними громадами. Однак подібного прецеденту доєднання в Україні поки що не було. Про це 3 листопада в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд. Live" повідомив голова Центру Політичного та Виборчого Консалтингу Михайло Наход.

Експерт підкреслив, що розмови про необхідність розширення меж міста тривають уже близько 10 років. Попри це реальні кроки у цьому напрямку стали можливі після прийняття деценитралізаційних законів.

Однак пропозиції Луцька до об'єднання не прийняла жодна навколишня сільська рада. Утворилися натомість Княгининівська, Заборольська, Боратинська та Жидичинська ОТГ.

Теоретично може об'єднатися з утвореними ОТГ, але таких прецедентів не було. На думку експерта утворені ОТГ та поки що ще "вільні" села перспектив приєднання не вбачають.

Те, що місто повинне розширювати підтвердили гості програми Голова Волинської обласної партійної організації "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" Вячеслав Рубльов та Роман Романюк, голова Волинської обласної партійної організації "Блок Петра Порошенка "Солідарність".

Однак оскільки позиція сільського голови Прилуцького поки що щодо об'єднання негативна, шукати підтримки потрібно у Підгайцях та Липинах. Силою затягнути до об'єднання громади не вдасться, підкреслив Роман Романюк. На його думку близько 80% приміського населення працює у місті. Натомість Вячеслав Рубльов вбачає у процесі політичний підтекст та протидію влади. Він також заявив, що політична сила, яку він представляє готова йти на перевибори у випадку утворення Луцької ОТГ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Депутати Прилуцької сільради не подолали вето щодо приєднання до Луцька

Надрукувати
мітки:
коментарів