Поділитись:

З побажаннями росту рівня політичної культури на Волині знову почалися вибори

Субота, 04 листопада 2017, 17:05

4 листопада розпочинається виборчий процес перших виборів місцевих депутатів та голів об'єднаних територіальних громад. Вибори призначені на 24 грудня 2017 року у 51 об'єднаній громаді в 17 областях України, повідомляє ЦВК.

До складу цих 51 ОТГ увійшли 256 місцевих рад: 7 міських, 19 селищних та 230 сільських.

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 356,5 тис. виборців.

На Волині вибори відбудуться лише в одній ОТГ – Затурцівській (Локачинський район).

До її складу входять Затурцівська сільська рада (села Затурці, Великий Окорськ, Вілька-Садівська, Квасовиця, Малий Окорськ, Юнівка), Зубильненська сільська рада (села Зубильне, Семеринське, Сірнички), Шельвівська сільська рада (села Шельвів, Войнин, Гранатів, Садівські Дубини).

Загалом після виборів 24 грудня в Україні буде остаточно створено 665 об'єднаних територіальних громад, сформованих 3118 місцевими радами. Тобто майже 28 % колишніх місцевих рад вже об'єдналися у більш спроможні громади. В цих 665 ОТГ мешкають 5,7 млн людей – 13,4 % від загальної кількості населення країни.

"Маю надію що у Затурцівській ОТГ виборча кампанія не буде брудною. А ще більше переконаний, що до чергових виборів 2020 року і виборці, і політичні керманичі зрозуміють, що основна політика на місцевому рівні – інтереси мешканців територіальної громади та її економічний розвиток. Бажаю нашим регіональним політичним лідерам толерантності та вдосконалення рівня своєї політичної культури. Нам з Вами тут надалі жити та працювати", - прокоментував у своєму Facebook старт кампанії керівник Центру розвитку місцевого самоврядування у Волинській області Анатолій Пархом'юк.

Надрукувати
мітки:
коментарів