Поділитись:

Бліц: Юлія Вусенко про поновлення на посаді та оголошення підозри

Середа, 08 листопада 2017, 11:00
Бліц: Юлія Вусенко про поновлення на посаді та оголошення підозри

Нещодавно депутати Луцькради зібрались на позачергову сесію, аби проголосувати за проект рішення, яким одночасно поновили Юлію Вусенко на посаді секретаря Луцькради й припинили її повноваження. Сама ж Юлія Вусенко вважає, що проголосоване рішення ще більше ускладнить ситуацію.

Юлія Вусенко погодилась розповісти для журналіста сайту новин Луцька "Конкурент", як вона оцінює події, що відбувались на останній сесії, та що планує робити далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКРАДА УХВАЛИЛА КАДРОВЕ РІШЕННЯ ЩОДО ВУСЕНКО

– Як ви можете оцінити події, які відбувалися під час позачергової сесії Луцькради?

– До цієї сесії ми виграли два суди (першої і другої інстанції), які винесли свої рішення, якими встановили, що моє звільнення з посади є незаконним, адже було вчинене з низкою порушень норм чинного законодавства.

На жаль, провладна більшість, як вони себе називають, на це не зважає та імітує процеси, які нібито спрямовані на виконання судового рішення. Сесія, яка була в четвер, вчергове стала ширмою для маніпуляцій громадською думкою. Виконавча служба звернулась до Львівського апеляційного суду за роз'ясненням судового рішення, адже справа непересічна і не терпить помилок. У роз'ясненні чітко написано, що поновити мене має виконувач обов'язків міського голови. Інструментом, яким користується ця особа, є винятково розпорядження, яке повинен видати Григорій Олександрович Пустовіт (в.о. міського голови, – К.). Проте, зважаючи на це розпорядження, зрозуміло, що я автоматично поновлююсь на роботі, а це означатиме, що для наступного мого звільнення необхідно 2/3 голосів ради. Тому те, що відбувалося в стінах міської ради в четвер, – це фактично замилювання очей громаді і така остання потуга, щоби показати, що ми все ж таки щось робимо, проте є більшість, яка декларує свою позицію.

Вас уже не вперше поновлюють на посаді і одночасно звільняють. Чи не думаєте, що це повторюватиметься знову і знову?

– Не думаю, бо виконавча служба, уже маючи роз'яснення, звернулася до Пустовіта та пояснила, що це має бути за дія. Також він точно розуміє, чим загрожує йому невиконання судового рішення. Він підписався під тим, що знає про наслідки і бачив це роз'яснення. Ба більше, відповідні документи наразі передані у прокуратуру. Наступним кроком є вручення підозри відповідній особі. Зараз ми чекаємо на реакцію прокурора області, адже рішення про таку дію ухвалює, відповідно до норм закону, особисто він. Наразі, враховуючи обставини, люди, які позиціонують себе владою в місті, стали заручниками жаги до влади, яку приписували мені і кричали: "Не тримайтеся за крісло!"

До речі, коли ви покинули сесійну залу в четвер і пішли в прокуратуру, то в залі звучали фрази з боку окремих депутатів і в.о. міського голови, що ви прагнете повернутись на посаду заради великої зарплати?

– Справа в тім, що говорили вони немало, а що за словами та для чого вони? Щоби приховати свою неміч? Вони самі загнали себе в глухий кут, але ніхто з них не акцентує на тому, скільки на сьогодні політично забарвлених людей перейшли працювати в органи виконавчої влади за бюджетні кошти? Варто надавати людям інформацію і про це. Сьогодні більшість, яка сформована, скасувала за останні дві сесії 3 мільйони 680 тисяч пайової участі забудовникам, а це так само бюджет. Можна говорити про якісь фінансові вигоди і приписувати їх кожному, проте я не приховую свою мотивацію, а вона незмінна: все в місті повинно відбуватися відповідно до чинного законодавства.

Якими будуть ваші наступні кроки і що плануєте робити далі?

– Наразі крок за обласною прокуратурою. У четвер, коли відбувалась сесія, ми були в обласного прокурора з головами фракцій ("Свобода", "Солідарність", "Народний контроль", "Самопоміч", – К). Він запевнив, що готовий оголосити підозру, казав й про те, що сесія абсолютно не те, як мають виконувати рішення суду. Рішення, ухвалене на сесії, ще більше ускладнить ситуацію, а ми далі будемо вимагати забезпечення його виконання.

***

Читайте незабаром бліц-інтерв'ю з в.о. міського голови Григорієм Пустовітом

Надрукувати
мітки:
коментарів