Поділитись:

Як лучанка власноруч виготовляє декоративні вироби з дерева (фото)

П'ятниця, 10 листопада 2017, 21:00

На перший погляд здається, що робота із деревом це зовсім не жіноча справа. Проте лучанка Наталія, яка виготовляє креативні вішачки, метрики, рамки, написи, топпери для тортів, метелики та багато інших виробів із дерева, думає зовсім інакше. А в цьому її підтримує більше 2,500 тисяч підписників, які слідкують за веденням аккаунту studiaecodecoru в Instagram.

Як економіст за професією перейшла на сторону творчості та креативу, "Конкурент" дізнавався із перших вуст.

СТАРТ

Наталя почала виготовляти креативні дерев'яні вироби для себе та своїх рідних. Згодом із подругою до Дня Незалежності України у Луцьку об'єдналися і у будиночку на вулиці Лесі Українки, показували, як працюють, та одразу продавали вироби.

"Саме Instagram-діяльність почалася з того, що треба було якось показати людям, що ми є. Спочатку працювали "Вконтакті", згодом перейшли сюди", - розповіла майстриня.

СПЕЦИФІКА РОБОТИ

У такій не досить жіночій справі Наталя працює декілька років і запевняє, що це цікаво і захопливо.

"На початку малюється макет, потім малюється програма під сам верстат і тоді вирізається. Після цього виріб треба шліфувати, зачищати, ґрунтувати, шпаклювати, знову зачищати і тоді вже аж фарбувати", - розповіла майстриня про процеси виготовлення виробів.

"Якщо чесно, то це дуже делікатна робота. Є настільки тоненькі вироби, що навіть під час зачищання можуть зламатися. Треба це робити дуже акуратно. Процес зачистки це трошки брудна робота. А от вже фарбування, фотографування – це вже цікавіше", - зізнається лучанка.

РОДЗИНКА

Майстриня вважає своєю родзинкою те, що під час виготовлення виробів враховує усі побажання замовників та готова змінити будь-який виріб: вішачки, метрики, топпери. В неї замовляли і досить креативні вироби, такі як "Оскари" для випускної вечірки, а ще медальницю для песика – досить креативний спосіб зберігати нагороди.

Наталя готова відправити замовлення у будь-яке місто України. До того ж, траплялося так, що до жінки зверталися, аби вона зробила свої дерев'яні вироби із Польщі, Австрії, Голландії, Італії та Кіпру.

СПІВПРАЦЯ

Майстриня співпрацює із креативним агентством "CAnaBIS", рекреаційним комплексом "Срібні лелеки". Також у неї часто замовляють вироби для готелю "Shelter", що у Колодяжному. Майстрині випічок звертаються ж до Наталії за топперами для тортів. Однак жінка готова до співпраці з іншими підприємствами чи майстрами.

ЦІНИ

Оскільки кожен виріб у лучанки виготовляється за індивідуальним замовленням, не можна назвати конкретної ціни.

"Ціна залежить від складності та від розміру виробу. Може коштувати і 50 гривень, і 1 тисячу", - пояснила майстриня.

Та додала, що ціни цілком прийнятні.

ПРО КОНКУРЕНТІВ

Лучанка зізнається, що конкуренцію трішки побоюється, але це змушує працювати ще більше.

"Всі ж конкуренцію мають. Я просто стараюся робити свої вироби якісно, вкладаю душу. Люди мають чимось займатися, якщо хтось так само знайшов себе в цьому і старається, то він повинен також працювати", - зауважила майстриня.

ПЛАНИ

Лучанка має бажання відкрити магазин, в якому на вітринах стоятимуть виключно її вироби. А наразі майстриня буде займатися улюбленою справою, розвиватися та вдосконалювати свою майстерність.

Надрукувати
мітки:
коментарів