Поділитись:

Муковоз прокоментував свою "службову невідповідність"

П'ятниця, 26 лютого 2016, 18:12

Начальник Луцького міськвідділу поліції Ігор Муковоз подаватиме апеляційну скаргу на рішення атестаційної комісії, яка ухвалила рішення про його невідповідність займаній посаді. Про це він повідомив у коментарі діловому інтернет-виданню "Конкурент".

За словами Муковоза, його атестація відбувалася ще 18 лютого і тривала 15–17 хвилин.

"Мене запитали про моє подальше бачення роботи поліції, які посади займав раніше, моє ставлення до Революції Гідності, як я працюю із особовим складом, про проблеми взаємостосунків з поліцією та 1–2 запитання на загальні юридичні знання. Наприклад, що таке адмінправопорушення, або чим відрізняється закони України "Про міліції" та "Про поліцію", – розповідає начальник луцької поліції.

За словами Муковоза, результатом розгляду атестаційної комісії можуть бути такі резолюції: "займаній посаді відповідає", "відповідає займаній посаді, пропонується на посаду з більшим обсягом роботи", "займаній посаді не відповідає, пропонується на посаду з меншим обсягом роботи" та "займаній посаді не відповідає, підлягає звільненню через службову невідповідність".

Ігор Муковоз категорично не погоджується із висновком атестаційної комісії, яка прийняла рішення про те, що він "займаній посаді не відповідає, підлягає звільненню зі служби в поліції через службову невідповідність".

Читайте також: НАЧАЛЬНИК ПОЛІЦІЇ ЛУЦЬКА НЕ ПРОЙШОВ ПЕРЕАТЕСТАЦІЮ

"Я, звичайно, з цим не погоджуюся. Писатиму скаргу для розгляду на апеляційній атестаційній комісії", – каже Муковоз.

У нього є п'ять діб на те, щоб подати таку скаргу. Також він "дуже би хотів ознайомитися з матеріалами справи", згідно з якими його було визнано таким, що не відповідає займаній посаді.

Також Ігор Муковоз заявляє про комічність ситуації, коли депутати Луцької міської ради фактично підтримали діяльність міськвідділу міліції на чолі з ним, і в той же день з'явилося повідомлення про те, що він не пройшов атестації.

"На останній сесії Луцької міської ради розглядали питання про роботу міськвідділу міліції у 2015 році і дякували за роботу. Я поважаю думку депутатського корпусу, тому що це – представники громади. І якщо на сьогодні 75 % лучан через своїх представників підтримують цим рішенням відділ поліції, то вважаю, що це дуже непоганий рівень підтримки в сучасних умовах реформування поліції" – зазначає Ігор Муковоз.

Окремо начальник луцької поліції закцентував увагу на своїй позиції щодо окремих членів атестаційної комісії.

"Виступаючи на сесії міської ради, я виступив з думкою, що не кожна особа може атестувати співробітника органів поліції. Навіть в соціальних мережах поширили думку, буцімто я не поважаю громадських активістів. Навпаки! Я їх дуже поважаю. Але ще Вольтер говорив своїм опонентам про те, що не поділяє їх переконань, але готовий померти за право їх висловлювати. Я, як і будь-який інший громадянин цієї країни, маю право на свою думку. Тому я би дуже просив людей, які коментують мої слова, поважати мою позицію. Нічого особистого" – заявив Муковоз.

Надрукувати
мітки:
коментарів