Поділитись:

Пенсіонерів невдовзі принижуватимуть соціальною допомогою

Субота, 25 листопада 2017, 20:00
Пенсіонерів невдовзі принижуватимуть соціальною допомогою

Про головні зміни, які відбудуться у системі пенсійного забезпечення дискутували в ефірі ток-шоу "Протилежний Погляд LIVE" на телеканалі "Нова Волинь" у п'ятницю, 24 листопада.

Ведуча Галина Падалко зауважила, що реформа не передбачає підвищення пенсійного віку, проте змінює вимоги до страхового стажу, необхідного для виходу на заслужений відпочинок. Що це означає для українців ведуча поцікавилася у гостя студії заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області Олега Трибощука.

"Для тих, хто працює, хто легально працевлаштований, абсолютно нічого не буде означати. На сьогодні право на пенсію мають особи при досягненні 60 років і при наявному стажі, чоловіки я маю на увазі. У жінок це залежить від відповідної вікової категорії і при стажі 15 років. З 1 січня показник страхового стажу буде збільшений до 25 років, що річно буде збільшуватись на 1 рік, аж поки у 2028 році необхідний страховий стаж для визначення прав на пенсію досягне 35 років", - пояснив Трибощук.

Тим українцям, які не матимуть цього страхового стажу, пропонуватимуть його купувати.

"Актуально останнім часом обговорюється тема так званої купівлі страхового стажу. Тобто особи,які з певних причин не мають необхідного страхового стажу в період після 2004 року, матимуть можливість укласти договір добровільної участі в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування і придбати необхідну кількість", - зауважив заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області.

Своєю чергою, депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський навів статистичні дані та довів до відома, що близько трьох мільйонів українців невдовзі не зможуть отримувати пенсію.

"Вже 3 мільйони людей не зможуть отримувати пенсію. І будуть не мати можливість отримувати пенсію, а будуть отримувати ще одну таку принизливу для українця соціальну допомогу. Це станеться. 3 мільйони людей", - підсумував Імберовський.

Надрукувати
мітки:
коментарів