Поділитись:

Луцька продакшн-студія презентує історичний документальний фільм (трейлер)

Понеділок, 04 грудня 2017, 19:30
Луцька продакшн-студія презентує історичний документальний фільм (трейлер)

До кінця року глядачам обіцяють представити документальний історичний фільм "Реформація. 500 років потому", який має на меті розкрити секрет успішності країн Європи та звідки походять демократія, трудова етика, свобода слова та віросповідання.

Луцька продакшн-студія "Правда PRO" впродовж впродовж цього року шукала відповіді на ці питання. У результаті презентують документальне кіно, що матиме три серії. Фільм розповість про те, як протестантизм вкорінився в Україні та хто з відомих князів був його родоначальником на теренах Волині. Нині триває монтаж стрічки, кожна з серії триватиме майже годину. Режисером стрічки став Сергій Шараєвський, який, до слова, також є режисером суспільно-політичного ток-шоу "Протилежний погляд. Live".

Для виготовлення стрічки, кінокоманда працювала у провідних музеях та університетах, взяла інтерв'ю у більш, аніж 30-ти спеціалістів з історії, теології та філософії. До слова, одним зі спікерів став секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов.

Команда відвідала найвідоміші місця Реформації, зокрема, у дев'ятьох країнах світу: Швейцарії, Нідерландах, Німеччині, Чехії, Польщі та інших.

"Під час написання сценарію та знімання фільму, нам вдалося дізнатися, що саме Реформація стала рушієм для розвитку Європи, а також спонукала людей здобувати освіту, читати Білію та самостійно аналізувати", — розповідає режисер Сергій Шараєвський.

Режисер фільму обіцяє показати глядачам ексклюзивні історичні надбання з різних куточків України. Фільм знімали за підтримки Міністерства культури України та Міністерства закордонних справ України.

"Орієнтуючись на країни Західної Європи, ми повинні зрозуміти, як саме вони зробили потужний еволюційний поштовх. Саме для цього ми проаналізували розквіт Європи і представили його в фільмі", - підсумував Сергій Шараєвський.

Надрукувати
мітки:
коментарів