Поділитись:

Доказів насильницької смерті засудженого у Луцькому СІЗО не встановлено, - прокуратура

Вівторок, 05 грудня 2017, 14:06

Розслідування смерті засудженого у Луцькому слідчому ізоляторі перебуває під контролем прокуратури області.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Нагадаємо: у Луцькому СІЗО за нез′ясованих обставин помер 25-річний чоловік.

За цим фактом прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, у якому досліджується питання імовірного умисного протиправного заподіяння смерті (ч. 1 ст. 115 КК України), неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків (ч. 1 ст. 140 КК України) та службового підроблення медичних документів (ч. 1 ст. 366 КК України).

У ході досудового розслідування установлено, що смерть засудженого настала внаслідок захворювання. На час смерті на його тілі були наявні тілесні ушкодження у вигляді саден та синців, які, згідно з висновком судово-медичної експертизи, належать до категорії легких та не перебувають у причинно-наслідковому зв'язку зі смертю.

Наразі доказів насильницької смерті засудженого у Луцькому слідчому ізоляторі не встановлено.

З метою повного та неупередженого дослідження обставин смерті чоловіка проводяться комісійна судово-медична експертиза та інші необхідні слідчі дії, спрямовані на перевірку правильності діагнозу засудженого, внаслідок якого настала його смерть, обставин одержання тілесних ушкоджень та належності і достатності медичної допомоги, наданої йому до та під час знаходження у СІЗО.

Досудове розслідування у провадженні триває.

Також у прокуратурі додають, що низка тілесних ушкоджень на тілі чоловіка є результатом проведення судово-медичної експертизи. Вони є невід'ємною частиною цього дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЛУЦЬКОМУ СІЗО ПОЯСНИЛИ ПРИЧИНУ СМЕРТІ УВ'ЯЗНЕНОГО

Надрукувати
мітки:
коментарів