Поділитись:

Луцьк виграв європейський грант

Четвер, 07 грудня 2017, 17:50

У Львові відбулося чергове засідання спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського інструменту сусідства та партнерства.

До списку відібраних для фінансування увійшов і проект "Покращення безпеки транскордонної дорожньої інфраструктури Холма та Луцька", – інформує прес-служба Луцької міської ради.

Головним партнером у цьому проекті виступатиме гміна міста Хелма. Орієнтовний загальний бюджет (для обох партнерів) – 2,2 млн євро, однак він все ще на стадії погодження.

У межах проекту заплановано наступні інфраструктурні заходи: ремонт дорожнього покриття, будівництво тротуару та велодоріжок, встановлення вуличних ліхтарів, заміна світлофорів, встановлення знаків дорожнього руху та звукових сигналів, розробка комплексної системи організації руху в місті та впровадження системи автоматичного управління рухом.

Загалом спільним моніторинговим комітетом для дофінансування рекомендовано 18 проектів за тематичним пріоритетом "Доступність", отож ЄС виділить 35,5 мільйонів євро на покращення дорожньої інфраструктури польсько-білорусько-українського прикордоння.

Надрукувати
мітки:
коментарів