Поділитись:

Джазова п'ятниця у Луцьку: як це було (фото)

Субота, 09 грудня 2017, 10:00

Оригінальні українсько-австралійські мотиви звучали в перший день фестивалю "Jazz Bez".

Вже традиційно перший місяць зими, але останній в році Луцьк проводжає не просто так, а під звуки джазу. Любителі такої музики зібрались в ляльковому театрі Луцька, увечері 8 грудня, де з нетерпінням чекали виступів джазменів.

Вкотре Луцький джазклуб, Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, ГО "Принцип" та інші зробили для лучан джазове дійство.

Організатор фестивалю, голова ГО "Принцип" Віктор Грисюк виступивши перед гостями сказав, що перший місяць зими сьогодні геть не зимовий.

В організатора фестивалю Віктора Грисюка не було відбою від журналістів><span class=В організатора фестивалю Віктора Грисюка не було відбою від журналістів

"Тепер австралійці, які приїхали до нас на фестиваль, будуть думати, що в Україні такі зими", - пожартував Віктор Грисюк.

Гості в очікуванні джазу><span class=Гості в очікуванні джазу

Поки гості неквапливо займали свої місця та гомоніли між собою, в холі стояв запах кави, а відомі волинські музиканти Олександр Богдан та Василь Біщук, які виступили, як гурт "BB Jazz" налаштовували музичні інструменти та метушились на сцені та поза нею.

Волинські музиканти почали першими><span class=Волинські музиканти почали першими

BB Jazz ><span class=BB Jazz

BB Jazz ><span class=BB Jazz

Волинські музиканти фактично відкрили перший день фестивалю граючи джазові мелодії, які відомі чи не кожному. Наприклад, знамениту культову мелодію з пісні Френка Сінатри - I Love You Baby.

В перерві між наступним виступом гості мали можливість поспілкуватись між собою чи зробити фото з музикантами.

У холі також розмальовували малюнки, на яких були зображені джазмени за музикальними інструментами. Охочих до такої справи було чимало: від дітей до дорослих.

Бажаючі розмальовували малюнки із зображенням музикантів><span class=Бажаючі розмальовували малюнки із зображенням музикантів

Журналіст та волонтер Мирослав Ватащук збирає благодійні кошти на потреби армії><span class=Журналіст та волонтер Мирослав Ватащук збирає благодійні кошти на потреби армії

Радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев з дружиною Анастасією><span class=Радник голови Волинської ОДА Тарас Яковлев з дружиною Анастасією

Ветерани українського джазу "Dzyga Jazz Quartet" фактично "запалили" зал своєю музикою. І не дивлячись на прохолодну залу лялькового театру глядачам точно було гаряче… від танців у своїх стільцях. Адже спокійно всидіти під такий джаз від легендарних українських джазменів було доволі важко.

Після їхнього виступу Ведуча Наталка Войтович оголосила 20-хвилинний антракт. Частина гостей пішли в хол пити каву, частина залишилась на своїх місцях і лише спостерігала, як довгоочікувані цього вечора австралійці готували сцену до свого виступу.

Ведуча вечора Наталка Войтович><span class=Ведуча вечора Наталка Войтович

У перервах між виступами в холі можна було поспілкуватись та випити кави><span class=У перервах між виступами в холі можна було поспілкуватись та випити кави

Культовий колектив "The Necks", який закривав перший день фестивалю, був створений в Сіднеї, в далекому 1987 році з трьох талановитих людей. "The Necks" - це піаніст Кріс Абрахамс, басист Ллойд Суонтон і барабанщик Тоні Бак. Колектив створив 18 альбомів. До слова, ексклюзивні платівки та футболки "The Necks" можна було придбати одразу ж на фестивалі.

Басист Ллойд Суонтон ><span class=Басист Ллойд Суонтон

Барабанщик Тоні Бак ><span class=Барабанщик Тоні Бак

Піаніст Кріс Абрахамс><span class=Піаніст Кріс Абрахамс

Дівчата, які власне й займались реалізацією такої креативної продукції, розповіли журналісту ІА "Конкурент", що на той момент (перед виступом колективу) продали поки-що один диск.

Альбоми австралійського тріо можна було придбати під час фестивалю><span class=Альбоми австралійського тріо можна було придбати під час фестивалю

"Простота їхньої музики оманлива, бо це простота лише перших три акорди. Далі звучить дуже інтелектуальна музика", - так презентувала австралійців Наталка Войтович.

Легендарні «The Necks» ><span class=Легендарні «The Necks»

Австралійські музиканти грають для луцьких слухачів><span class=Австралійські музиканти грають для луцьких слухачів

Організатори обіцяють, що кожен джазовий вечір не буде схожий на інший. Тому в лучан та гостей міста є ще можливість відвідати фестиваль у ці вихідні і насолодитись музикою вільних людей.

Надрукувати
мітки:
коментарів