Поділитись:

Ідея для бізнесу в Луцьку: дизайн одягу

Четвер, 07 квітня 2016, 15:10
Ідея для бізнесу в Луцьку:  дизайн одягу

Ділове інтернет-видання Волині "Конкурент" вже розповідало про три бізнес-ідеї для заробітку в Луцьку. Сьогодні пропонуємо вашій увазі успішну реалізацію першої ідеї – дизайн одягу.

***

Ольга Косюк – молода луцька дизайнерка, що створює одяг за однойменним брендом. Вона заявила про себе в жовтні 2015 року, продемонструвавши свою колекцію на модному показі Lutsk Fashion Week. Дівчина шиє ексклюзивні речі та планує в майбутньому виставляти одяг бренду не тільки в Луцьку.

Про плани та перспективи, минулі і майбутні колекції з дизайнеркою спілкувався "Конкурент".

Дизайнерка Ольга КосюкДизайнерка Ольга Косюк

Моделювати ексклюзивний одяг дівчину надихнуло те, що вона з дитинства любила створювати щось нове. Найпершу ексклюзивну річ дівчина пошила у восьмому класі. Це були вельветові шорти.

"Вчителька казала, що я їх зіпсую. Під час уроку трудового навчання всі шили, а я "тріпала" шорти. В результаті вони дуже стильно виглядали. Я в них довго ходила", – згадує дизайнерка.

Ольга – швачка в третьому поколінні. Кравчині в сім'ї бабуся і тітка. Сама ж дівчина за спеціальністю конструктор-модельєр.

Більше ніж 10 років вона шила одяг під індивідуальне замовлення, але вирішила створити колекцію та працювати над її реалізацією.

Шити не те, що замовляють клієнти, а речі, що самій подобаються

"Для того, щоб пошити колекцію, потрібно багато натхнення та настрій. Якщо працювати в інтенсивному режимі, її можна пошити впродовж одного місяця", – каже дизайнерка.

Потрібно створити концепцію, модельний ряд, визначити конструктивні особливості, підібрати тканини і тоді переходити до самого пошиття.

Спочатку повинна бути ідея, яку хочеться вітілити в життя.

Процес побудови лекалПроцес побудови лекал

Потім потрібно відслідкувати асортимент, щоб річ була унікальною. Відрізнялася від тих, які продають на ринках чи в луцьких бутіках.

Підбір матеріалівПідбір матеріалів

Наступним етапом є підбір матеріалів, розробка лекал та технології обробки.

Підбір тканиниПідбір тканини

Далі розкрій тканини та пошиття. Іноді в процесі вносяться зміни.

Процес розкроювання тканиниПроцес розкроювання тканини

Дублювання деталей виробуДублювання деталей виробу

 Процес пошиття Процес пошиття

Макетування, процес пошиттяМакетування, процес пошиття

Першу свою колекцію дизайнерка представила на модному показі Lutsk Fashion Week в 2015 році. Вона складалася з чорних суконь, червоних костюмів та одягу спортивного стилю.

Ідея для бізнесу в Луцьку:  дизайн одягу

Ідея для бізнесу в Луцьку:  дизайн одягу

Ольга каже, що дуже полюбляє шити сукні, і вважає, що без них "жінка не жінка".

"У мене в гардеробі є лише дві пари штанів: спортивні і джинси. Все інше – сукні та спідниці", – розповідає дизайнерка.

Ідея для бізнесу в Луцьку:  дизайн одягу

Ідея для бізнесу в Луцьку:  дизайн одягу

Ідея для бізнесу в Луцьку:  дизайн одягу

За словами модельєрки, кожна жінка повинна знайти в одязі щось для себе. І не обов'язково те, що диктує мода, а те, що їй подобається.

"Я вже працюю над створенням нової колекції. Хотілося б презентувати одяг не тільки в Луцьку, але й в інших містах", – ділиться сподіваннями Ольга.

Надрукувати
мітки:
коментарів