Поділитись:

Богдан Шиба сказав, чи готовий знову стати мером

Четвер, 14 грудня 2017, 11:50
Богдан Шиба сказав, чи готовий знову стати мером

Колишній міський голова Луцька Богдан Шиба розповів про свої політичні плани.

Зокрема в інтерв'ю "Волинській правді" екс-мер розповів, чи хоче ще раз покерувати містом.

Передусім Богдан Шиба називає свої абміції не мерськими, а менеджерськими.

"Це не обов'язково стосується посади міського голови. Це стосується ключових посад у державному управлінні, в міському управлінні. Я не кажу, що готовий бути Президентом України. Напевно, як казав герой одного з радянських фільмів, освіти замало (сміється). Але маю досвід і вміння. Найголовніше, що має мати людина, яка береться управляти містом, районом, областю, державою, це стратегічне мислення і мити руки, щоб не були липкі. Мене запитували не раз щодо того, як вдалося з нуля зробити вулицю Набережну. Мовляв, грошей не вистачало, як і завжди, працювали там лучани, не приїхали ні турки, ні македонці, які десь траси роблять. Кажу: все дуже просто. Просто міський голова має мислити стратегічно і не бути в долі", – розповів він.

Зі слів Богдана Шиби, "управління містом – це організація міського простору так, щоб в ньому комфортно проживали люди і щоб було максимально ефективно організовано інфраструктуру, щоб не було небезпечних явищ і впливів".

"Це серйозна робота. І дуже шкода, коли очільниками міста стають люди, які не вміють мислити стратегічно. Зараз же обирають люди, які домовляються, обирають цю людину за принципом "хто на цій посаді буде нам найменше заважати робити свої темні справи". А тоді вже з'являються передвиборчі агітаційні плакати, бо та людина влаштовує тих, то на той момент "заправляє" владою", – розповів екс-мер.

Також Богдан Шиба запевнив, що знову керувати містом готовий.

"Оскільки я працював на такій посаді, то як я можу бути не готовим? Найголовніше, щоб людям негайно повернули право обрати місту очільника. Бо інакше – потоптана Конституція в Україні, потоптані інтереси 220 тисяч лучан. Лучани мусять невідкладно отримати це право і обрати собі гідного міського голову! Це все, що можу сказати з цього приводу", – заявив він.

Нагадаємо: нещодавно Богдан Шиба офіційно став директором державного підприємства "Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації"

Надрукувати
мітки:
коментарів