Поділитись:

Луцькі депутати поділили гроші: бюджет-2018 затверджено

П'ятниця, 22 грудня 2017, 14:00
Луцькі депутати поділили гроші: бюджет-2018 затверджено

Депутати Луцької міської ради затвердити бюджет міста на 2018 рік. Це сталося 22 грудня.

Обговорення тривало на депутатських комісіях, відбулося і громадське обговорення. Прогнозний обсяг доходів проекту бюджету міста на 2018 рік обраховано в сумі 2 мільярди 487 мільйонів 311 тисяч гривень.

Традиційно наповнюватиме казну податок на доходи фізичних осіб. Серед усіх доходів із загального фонду він становить 67%. Видатки бюджету міста за головними розпорядниками коштів бюджету міста та бюджетними програмами у сумі становили 2 мільярди 491 мільйонів 739 тисяч 465 гривень.

За рахунок коштів бюджету розвитку у 2018 році планується здійснити капітальний ремонт доріг міста на суму 25 мільйонів 400 тисяч гривень, прибудинкових територій в сумі 15 мільйонів, реконструкцію та будівництво мереж зовнішнього освітлення міста в сумі 3 мільйони гривень.

"Поданий бюджет дозволить забезпечити належний рівень бюджетних закладів", – зазначила начальник департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Під час обговорення депутат Андрій Покровський цікавився, чому не передбачені кошти для підтримки тих округів, де немає депутатів. Лілія Єлова пояснила, що кошти перерозподілять на ці цілі з вільних залишків, їх сподіваються отримати в лютому.

Відсутністю коштів для виконання договорів співпраці із селом Прилуцьким цікавився депутат Микола Федік. Секретар міської ради Григорій Пустовіт таке рішення пояснив бажанням подивитися, наскільки якісно використовували кошти у 2017 році.

Також депутати цікавилися виділенням коштів для 27 школи, адже поки що їх немає. Григорій Пустовіт зазначив, що чекають кошти з державного бюджету, адже проект будується в рамках співфінансування. Серед інших питань, які викликали дискусію у залі, – запровадження "картки лучанина", сплата за оренду комунального майна, придбання харчоблоків у садочках, освітлення вулиць, виділення коштів на інфекційну лікарню.

Депутати затвердили деякі зміни. Зокрема, за поданням департаменту фінансів та бюджету з видатків на програму із благоустрою забрали 1 мільйон гривень до резервного фонду, адже програма не затверджена. За пропозицією бюджетної комісії виділили 1,320 млн грн з резервного фонду на діяльність спортшколи №3. Також була пропозиція виділити 20 тисяч гривень на проектор для Палацу культури. Її затвердили, але будинку потрібен професійний проектор для показу фільмів, який коштує набагато дорожче, – зауважив депутат Павло Данильчук. Натомість депутат Олександр Кравченко запропонував в подальшому дофінансувати ці видатки.

Близько 10 тисяч гривень виділили з резервного фонду для діяльності ГО "Захист дітей війни". Також 800 тисяч гривень виділили для ремонту підвального приміщення на вул. Львівській, 63а. Це майно закладу "Спорт для всіх". 500 тисяч гривень з резервного фонду на закупівлю комп'ютерів бібліотекам не виділили.

Депутат Тарас Шляхтич пропонував зняти з фінансування капітального ремонту доріг міста та віддати гроші на добудову школи №27. Йдеться про 5 мільйонів гривень. Пропозицію не підтримали. Депутат Павло Данильчук пропонував розділити субвенцію обласному бюджету для інфекційної лікарні (5 млн грн) і для школи №27 (ще 5 млн грн). Але цю пропозицію не затвердили. Також він пропонував збільшити суму до 1 мільйона гривень графу надходжень до міського бюджету від відчуження комунального майна та землі. Він аргументував цю цифру показниками минулих років. Ці пропозиції теж не прийняли. Так само, як і зменшення на 3 мільйони гривень фінансування департаменту муніципальної варти.

У цілому за проект рішення проголосували 29 депутатів, 6 утрималися. Загалом голосували 35 депутатів.

Про деталі щодо міського бюджету на 2018 рік читайте незабаром.

Надрукувати
мітки:
коментарів